Cesta integrace

30. 5. 2014

Světový den bez tabáku

 

31. 5. 2014 byl tradičně vyhlášen Světovou zdravotnickou organizací jako Světový den bez tabáku. V restauracích  Jureček a Oáza Říčany se tento den nekouřilo. Děkujeme !!! 30.5.2014 dále ve spolupráci s Cestou integrace, o.p.s. a Zdravým městem Říčany proběhla na Masarykově náměstí v Říčanech osvětová akce pro základní školy a veřejnost.

 

5. ročník Dne bez úrazů

Cesta integrace organizuje 6. června v dopoledních hodinách již 5. ročník Dne bez úrazů na dětském dopravním hřišti.  Akce je určena žákům 3. tříd základních škol z Říčan.

Úrazy jsou považovány za největší problém dětského věku -  ve vyspělých zemích jsou úrazy příčinou 40 % úmrtí dětí do 14 let.  Mezi ostatními příčinami nemocí mají právě úrazy zcela specifické postavení, neboť nejvíce ohrožují osoby mladé a zdravé.  U dospělé populace ČR zaujímají úrazy třetí místo v příčinách úmrtí, u dětí a dospívajících jsou dokonce na místě prvním. Jak vyplývá z výzkumů, velmi málo dětí do 10 let se dokáže dostatečně bezpečně pohybovat na dopravních komunikacích. Přibližně 1/3 smrtelných úrazů dětí do 14 let se stane na silnicích. Na tuto skutečnost reagujeme pořádáním dne bez úrazů – kdy děti hravou formou informujeme o správném chování na silnici, seznámíme je se všemi složkami integrovaného záchranného systému.  Na akci je pozvána Městská policie Říčany, Dobrovolní hasiči z Říčan a Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje. Na akci pak volně navazuje dopravní výchova pro 4. třídy, kterou Cesta integrace, o. p. s. pořádá ve spolupráci s BESIP – Ministerstvem dopravy.  Akce je pořádána Cestou integrace, o. p. s. ve spolupráci a za finančního podpoření Zdravého města Říčany. Všem partnerům děkujeme.

 Markéta Hubínková

 

Co nového v Klubu Cesta?

Díky obhájení dotací u Ministerstva práce a sociálních věcí jsme mohli v květnu přijmout dvě nové pracovnice. Klientům nízkoprahového Klubu Cesta se nyní věnuje opět čtyřčlenný tým.  Část provozu funguje dále také díky realizaci Individuálního projektu Středočeského kraje s názvem „Základní síť sociálních služeb II“, do kterého jsme zapojeni. Na provoz přispívá v rámci grantu i město Říčany.

Kdy a kde jsou služby pro děti a mládež k dispozici? Terénní služba v ulicích Říčan nyní funguje pravidelně každý čtvrtek odpoledne, otevírací doba v klubu ( Na Obci 2049 v Říčanech) je vždy pondělí, středa, pátek od 14 do 19 hodin. Klienti mohou využít např. sociálních služeb a poradenství, volnočasových aktivit, nejrůznějších akcí či doučování. Více informací o naši službě naleznete na: www.cestaintegrace.cz, nebo www.facebook.com/klub.cesta.

 

Na shledanou se těší Lucka, Matúš a nově také Viki a Katka

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena