Cesta integrace

27. 6. 2014

Vydařený Den bez úrazů 2014 na dopravním hřišti

V pátek 6. června se konal již 5. ročník akce Den bez úrazů.  Tradičně na akci byly pozvánky říčanské ZŠ. Kvůli omezené kapacitě se akce zúčastnily ZŠ Bezručova a ZŠ U Říčanského lesa. Celkem 8 tříd, cca 200 dětí. Akce měla za cíl děti seznámit se záchranným integrovaným systémem. Dobrovolní hasiči z Říčan měli  pro děti připravenou prohlídku vozu, hasičskou výzbroj a hašení domečku, Městská policie Říčany pak děti prozkoušela o správnosti pohybu na silnicích a cyklohlídka děti poučila o povinné výbavě kola, zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje dětem ukázala svoje vozidlo a seznámila je se svou činností. Cesta integrace, o.p.s. – realizátor akce, si pro děti připravila soutěže s dopravní tématikou a první pomoc. Svou přítomností nás poctil i pan starosta Vladimír Kořen, paní místostarostka Hana Špačková a koordinátor BESIP pro Střední Čechy pan Miroslav Polách. Pevně věříme, že tato akce se dětem i pedagogům líbila a měla přínos. Velmi děkujeme městu Říčany za příspěvek na akci, BESIP – Ministerstvu dopravy za ceny pro děti a hasičům, městské policii i záchranné službě za perfektní a milou spolupráci. Budeme se opět těšit příští rok J

 

                                                                                                              Markéta Hubínková

 

 

Letní provoz Občanské poradny Říčany

Všeobecné sociální a právní poradenství, odborné sociální a právní poradenství pro oběti a osoby ohrožené domácím násilím a trestnými činy bude k dispozici i v červenci a srpnu následovně:

úterý 10:00- 12:00, 13:00 – 17:00

středa 10:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 (kromě středy 20. 8.)

Adresa: Masarykovo nám. 6, Říčany, kontakt: 312 315 284, email: poradnaricany@cestaintegrace.cz.

 

Nabídka prostor

Zájemcům o spolupráci nabízíme volné kanceláře v 1.patře na Masarykově náměstí v Říčanech, které jsou vhodné zejména na poradenskou či kancelářskou činnost. Více informací na www.cestaintegrace.cz a na telefonu 728 677 285.

 

Klub Cesta v létě

I během letních prázdnin bude nízkoprahový Klub Cesta otevřen pro děti a mladé lidi z Říčan a okolí v obvyklou dobu. Zavřít plánujeme pouze v době, kdy se u nás budou konat příměstské tábory (7. – 11. 7. a 11. – 15. 8.). V těchto týdnech budou pracovníci nabízet svoje služby především v terénu, tedy přímo v ulicích a parcích Říčan. Díky novým posilám týmu, plánujeme na léto také několik akcí (přespávačku na klubu, výtvarné workshopy atd.). Více o našem zařízení, nebo letním provozu a akcích se dozvíte na www.facebook.com/klub.cesta, nebo na webových stránkách organizace: www.cestaintegrace.cz.

Za tým NZDM Klub Cesta, Lucie Ditrichová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena