Cesta integrace, o.p.s.

29. 5. 2015

- Pořád je se co učit, aneb návštěva Bílého kruhu bezpečí v Říčanech - Den bez úrazů - Upíří příměstský tábor s Cestou se blíží!

Pořád je se co učit, aneb návštěva Bílého kruhu bezpečí v Říčanech

Občanská poradna Cesty integrace, o.p.s. se zaměřuje také na pomoc obětem a osobám ohroženým trestnými činy a domácím násilím již od roku 2013. Získala taktéž akreditaci a od loňského roku i dotace od Ministerstva spravedlnosti ČR a soustavně pracuje na dalším vzdělávání svých odborníků.

V minulém roce se poradci účastnili navazujícího vzdělávání na téma domácí násilí, komunikace s osobou ohroženou domácím násilím, metody vyhodnocování zvláště závažných případů domácího násilí apod.

V rámci dalšího vzdělávání jsme se rozhodli pozvat do Říčan osobu povolanou – prezidentku Bílého kruhu bezpečí – paní Petru Vitoušovou, se kterou strávili pracovníci Cesty integrace a dalších spolupracujících organizací jarní dopoledne plné informací a novinek. Věnovali jsme se problematice domácího násilí, jaká jsou jeho specifika a znaky, jaké existují formy domácího násilí a jeho projevy.

Vzdělávací akci pořádala Cesta integrace, o.p.s. v rámci zvyšování kvalifikace a vzdělanosti pracovníků nejen v Občanské poradně.

V případě, že se považujete za oběť (nebo za osobu ohroženou) domácího násilí či jiného trestného činu, kontaktujte nás – rádi Vám poradíme. Volejte 312 315 284, pište na poradnaobetem@cestaintegrace.cz, zjišťujte na www.poradnaobetem.cz.

 

Veronika Vítkovská, vedoucí Občanské poradny Cesty integrace, o.p.s.

 

 

Den bez úrazů

Rok se s rokem sešel a máme tu již 6. ročník bezpečnostně preventivní akce „Den bez úrazů“. Akce je organizována Cestou integrace, o.p.s. pod záštitou Zdravého města Říčany. Říčanští třeťáci ze ZŠ tak budou moci na dopravním hřišti osobně poznat pracovníky a vozidla zdravotní záchranné služby Středočeského kraje, Městské policie Říčany a Sboru dobrovolných hasičů Říčany. Po celou dobu budou připraveny soutěžní aktivity Cesty integrace: jízda zručnosti na kole, znalost značek, povinné výbavy kola, křižovatek a praktická zdravotní výchova – ošetřování J. Akce je plánována pro všechny 3. třídy v Říčanech, které jsou již v tuto chvíli nahlášené a těší se na 12. červen 2015. Celkem se akce uskuteční cca 200 dětí.

 

 

Upíří příměstský tábor s Cestou se blíží!

O letních prázdninách se uskuteční 2 turnusy upířího tábora: 27. – 31. července a 17. – 21. srpna 2015. Tábory se budou konat v Říčanech v prostorách nízkoprahového klubu Cesta. Samozřejmostí je aktivní prázdninový program: upíří celotáborová hra, výlety po okolí a hry venku. Jedná se o týdenní – 5 denní tábor, kdy děti budou přespávat doma, program bude vždy od 8:30 do 17:00 hodin. Tábory jsou určeny dětem od 7 do 14 let. Děti budou mít zajištěnou malou dopolední svačinu, oběd, odpolední svačinu. Cena tábora: 500/1500 Kč – bližší podmínky a přihlášky na www.cestaintegrace.cz. Uzávěrka přihlášek 30. 6. 2015.

 

Markéta Hubínková, vedoucí CPP Cesty integrace, o.p.s.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena