Cesta integrace, o.p.s.

30. 9. 2016

Vzpomínky z léta, Bezplatná Občanská poradna Říčany, Program klubu

Vzpomínky z léta – příměstský tábor s Cestou integrace „STROJ ČASU aneb ztracený poklad pánů z Říčan“

Ondřej, kluk ze 4. třídy z Říčan vyhrabal na půdě podivný stoj a děda mu řekl, že by to mohl být stroj času a taky, že Ondra má modrou krev, protože jeho dávný a dávný příbuzný byl… Ondřej, pán z Říčan. Takže kluci a holky, účastníci tábora po celou dobu sbírali v minulosti indicie a klíče k onomu tajuplnému pokladu, protože husitům rozhodně do rukou nepadl J Kód, přenos do minulosti – jedné z významných epizod Říčanského hradu a … blížíme se pomalu k pokladu. Během dvou turnusů,  kdy jsme do velkého hledání zapojili 33 dětí, jsme prozkoumali centrum města Říčan, navštívili zříceninu hradu Hláska a u řeky Sázavy opekli buřtíky, dále zjišťovali informace v Kouřimi a v Kutné Hoře a nakonec, našli zakopaný poklad v Říčanském lese, sedm zámků a je to! Poklad nalezen. Děti zažily nejenom stavbu hradu, když kostku po kostce vznikala velká věž, ale i funkce pradlenek a pasáčků dobytka, rytířů a královské družiny, soutěžily v mrštnosti, rychlosti a chytrosti a také, snad se něco málo dozvěděly, v jakém krásném a historickém městě to žijeme. Díky finanční podpoře Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR jsme do tábora zapojili i děti ze sociálně ekonomicky znevýhodněných rodin.

Bezplatná Občanská poradna Říčany

Všem osobám v nepříznivé životní situaci poskytujeme bezplatnou pomoc zahrnující odborné sociální a právní poradenství. Jedná se především o oblasti zahrnující dluhy a finance, rodinu, majetkoprávní záležitosti, dědictví, pracovněprávní záležitosti a sociální oblast. Mezi další naše oblasti patří i sociální a právní poradenství pro oběti trestných činů a domácího násilí. Obětem trestných činů, svědkům, pozůstalým či blízkým osobám poskytujeme pomoc na základě jejich potřeb v případech konkrétní trestné činnosti. Pomáháme poškozeným v uplatnění jejich práv, například při zastupování zmocněncem, při řešení náhrady škody a získání peněžité pomoci. Osobám ohroženým domácím násilím a jeho obětem poskytneme pomoc a podporu k zvládnutí ohrožující situace, např. využitím vykázání, uplatněním osobní a teritoriální ochrany, podáním trestního oznámení, jiných návrhů apod. Ročně se v Říčanech věnujeme až 300 klientům. Další pracoviště máme v Mnichovicích a Benešově.

Najdete nás na Masarykově náměstí 6/17, Říčany (blízká budova vpravo od vchodu do kostela) vždy v:

 

Pondělí

9:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

Středa

9:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

Čtvrtek

13:00 – 17:00 (pouze na objednání)

 

 

Kontakt: www.cestaintegrace.cz

Objednání:  tel. 312 315 284, 774 780 107

email: poradnaricany@cestaintegrace.cz, poradnaobetem@cestaintegrace.cz

 

Poradnu můžeme v Říčanech provozovat i díky finančnímu příspěvku od města Říčany, Ministerstva spravedlnosti ČR a Středočeského kraje. Všem děkujeme.

 

 

Markéta Hubínková, Petra Nyklová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena