Cesta integrace, o.p.s.

27. 10. 2016

Děti jezdily „Bezpečně na kole“ ,Akční Klub Cesta

Děti jezdily „Bezpečně na kole“

 Evropský týden mobility a s ním spojená akce, nazvaná Bezpečně na kole se stává již tradicí. 20. září se konal 5. ročník této bezpečnostně preventivní akce se vznosným cílem – naučit děti bezpečně jezdit na kole J Celá akce se konala na městském dopravním hřišti v Říčanech v dopoledních hodinách a návštěvníky byli žáci 3. tříd říčanských základních škol – konktrétně I. ZŠ Říčany, ZŠ U Říčanského lesa a ZŠ Bezručova. Celkem 8 tříd, cca 200 žáků. Každé třídě byla věnována hodinka programu, kdy se děti pomocí her a soutěží dozvěděly něco málo o značkách, povinné výbavě kola, křižovatkách, správném pohybu na silnicích a projely si slalom na koloběžce. Vše bylo spojeno s vyplňováním průvodky a následným vyhodnocením nejlepších týmů. Tematické odměny (lahve na kolo, reflexní prvky, lepení na kolo atd.) do soutěží věnoval BESIP – Ministerstvo dopravy, který akci i částečně financoval. Po celou dobu byl přítomný pan Ing. Polách – koordinátor BESIP pro Středočeský kraj. Dětem i pedagogům se program líbil a my doufáme, že tato akce nejenom přispěla k tomu, že třeba děti s rodiči vyjedou na kole a omezí se automobilová doprava, ale hlavně, že děti budou jezdit na kole jen s přilbou, na správně vybaveném kole, budou znát základní značky a orientovat se v křižovatkách…a prostě budou jezdit bezpečně na kole!

Za organizátory akce Markéta Hubínková

 

 

 

 

 

 

 

 

Akční Klub Cesta

Na podzim jsme hlavně díky finanční podpoře Nadace Jistoty Komerční banky mohli nabídnout dětem a mladým lidem z Říčan a okolí spoustu netradičních aktivit. Přímo v klubu se malovalo ve spolupráci s Filipem Voženílkem, muzicírovalo se  - hudební dílna Cesta Djee vedená DJ Bicou z cool-dj-school, natáčela se a stříhala videa s VJ Símou. Na školním hřišti 1. ZŠ proběhla pohybová dílna s Terezkou Zajíčkovou z Bunny Dance a díky Zdeňkovi Kaškovi z Kádvojky i workshop ve stolním fotbálku. Za ceny do turnaje vděčíme Western chilli.

V týdnu nízkoprahových klubů v rámci ČR pod záštitou ČAS, proběhl také s finanční podporou města Říčany happening „Klub i v ulicích“ na Masarykově náměstí. K dispozici byl stolní fobálek, basket a výtvarno s Matějem Kvasničkou. Součástí happeningu byla dopolední prezentace nízkoprahového Klubu Cesta žákům říčanských základních škol. Setkat jste se s námi mohli také na 22. září na akci „Street food festival“, kde jsme pomohli se sportovním programem.

 

Matúš Žák, Klub Cesta

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena