Cesta integrace, o.p.s.

28. 6. 2019

Jarní aktivity Cesty integrace; Občanská poradna otevřena i o prázdninách

Jarní aktivity Cesty integrace

23. 5. 2019 se v dopoledních hodinách na dětské dopravní hřiště v Říčanech sjeli zástupci Sboru dobrovolných hasičů Říčany, Městské policie Říčany a Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. Konal se již 10. ročník akce Den bez úrazů. Organizátorem akce byla Cesta integrace, o. p. s., která za finanční podpory města Říčany a BESIP pro žáky 3. tříd z Říčan připravila nejenom praktické setkání s výše uvedenými složkami, ale i dopravní a zdravotní soutěže. Děti si tak procvičily povinnou výbavu kola, ošetřování, pravidla na silnicích, s MP Říčany děti procvičily značky, s hasiči uhasily domeček a se záchranáři prošly záchranářské auto a změřily si tlak. Přesto, že počasí nepřálo, akce se zúčastnilo osm tříd, 155 dětí. Za své snažení v soutěžích si děti odnesly tematické odměny: lahve na pití, rukavice na kolo, zvonky, lepení na duše, reflexní samolepky, pásky atd.. Všem zapojeným složkám děkujeme!

 

31. 5. 2019 je Světovým dnem bez tabáku a Cesta integrace 10. rokem pro žáky připravila na tento den preventivní akci upozorňující na epidemii kouření, zdravotní a ekonomické důsledky kouření a s žáky zavedla diskusi, proč lidi vlastně kouří, když všichni ví, že to není dobré? V rámci tohoto dne byla paralelně akce NZDM Klubu Cesta „Klub i v ulicích“, kdy si děti mohly vyrobit placku, nechat se potetovat, zahrát si fotbálek, zkusit beatbox, ale hlavně poznat činnost klubu. Akce se uskutečnila na Masarykově náměstí za kostelem a zapojeno bylo v obou programech okolo 200 dětí. Děkujeme městu Říčany za finanční podporu.

 

Občanská poradna otevřena i o prázdninách

Během července a srpna 2019 bude bezplatná občanská poradna otevřena v úterý a ve středu v čase od 9 -12 a 13 – 17 hodin, čtvrtek 9 – 12 (pouze předem na objednání). Adresa: Masarykovo nám. 6/17, Říčany, tel: 312 315 284, 774 780 107 nebo poradnaricany@cestaintegrace.cz. Nabízíme bezplatné odborné sociální a právní poradenství, pomoc v otázkách trestního práva a domácího násilí a dluhové poradenství zahrnující i podání návrhu na oddlužení.

Činnost podporována Středočeským krajem, Ministerstvem spravedlnosti, městem Říčany a OP Zaměstnanost.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena