Cesta integrace, o.p.s.

4. 10. 2020

Občanská poradna

Říčany

Občanská poradna sídlící na Masarykově náměstí v Říčanech má své místo v sociálních službách nejenom v Říčanech. Jedná se o místo nestranné, nezávislé, důvěrné a bezplatné právní pomoci. Poskytujeme odborné rady, informace a pomoc lidem, kteří se dostali do krizové či nepříznivé sociální situace nebo jim hrozí. Neznají svá práva a povinnosti, dostupné a návazné služby či nejsou schopni vyjádřit své potřeby a hájit své oprávněné zájmy. V rámci OP Říčany nabízíme odborné sociální a právní poradenství především v oblastech rodinného práva, pracovního práva, občanského práva, sociálního systému, ochrany spotřebitele a finančních záležitostí. Další oblastí je tématika domácího násilí a trestné činnosti. Velmi častým tématem v poradně je aktuálně dluhová problematika. Máme akreditaci od Ministerstva spravedlnosti ČR na podání návrhu oddlužení. Dluhová poradna je určena pro všechny z Říčanska, kteří řeší, nebo jim hrozí, finanční problémy spojené s půjčkami, splácením, dluhy, exekucemi a potažmo s bydlením či zaměstnáním a potřebují poradit směr, jak své problémy řešit, a to včetně případného podání návrhu na oddlužení dle zákona o insolvenci.

Koronavirová krize naše bezplatné služby nezastavila, osobní poradenství se přesunulo během jara převážně na emailové či telefonické řešení aktuálních témat klientů. Během léta a nyní v podzimních měsících fungujeme stále v plném nasazení, opět převažuje zájem o osobní konzultace. Do poradny je lepší se objednat, ať nemusíte čekat. Samozřejmostí je vstup v roušce. 

Najdete nás na Masarykově nám. 6/17, Říčany,  v 1. patře. Otevírací doba - pondělí a středa vždy od 9 - 12, 13 - 17 hodin. Poradenství pak nabízíme i v úterý a čtvrtek jen po předchozím objednání.  Můžete navštívit naše pobočky i v Mnichovicích či Benešově. Více informací na www.cestaintegrace.cz.

Kontakt pro objednání: 312 315 284, 721 516 274, poradnaricany@cestaintegrace.cz

Provoz Občanské poradny dlouhodobě finančně podporují Středočeský kraj, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo práce a sociálních věcí a Město Říčany. Dluhové poradenství v rámci projektu „Cesta z dluhů na Říčansku II.“, číslo projektu: CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0011916 podporuje Operační program Zaměstnanost v rámci dotací přes MAS Říčansko, o.p.s. Děkujeme.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena