Cesta integrace, o.p.s.

1. 11. 2020

 

Klub Cesta

Zdravíme z Klubu Cesta,

rádi bychom vás seznámili s aktivitami a projekty, které v současnosti v rámci naší služby probíhají. Některé z nich vznikly jako reakce na současnou situaci ohledně COVID-19, některé jsme již plánovali delší dobu, ale byly právě kvůli jarní karanténě odloženy. Náš záměr je již delší dobu navázat kontakt s dalšími institucemi v Říčanech a okolí a zefektivnit díky tomu práci s dětmi a mladistvými tak, aby jim byla zajištěna co možná nejlepší péče. Dlouhodobě usilujeme o vytvoření prostoru, který by pro děti a mladistvé představoval bezpečné místo, kam se mohou uchýlit nejen když se nudí, ale i pro radu a pomoc. Věříme tomu, že takové místo máme. Provázání s dalšími institucemi ze sociální a školní sféry by tak mohlo přiblížit klub ještě více k těm, kterým naše služba může pomoci. K tomu slouží i „Poradna Klubu Cesta“, která přináší možnost individuální konzultace v osobní
i on-line formě, a zajišťuje tak větší diskrétnost bez přítomnosti dalších klientů, které jsou v běžném provozu klubu přítomni. Naše poradna stejně jako všechny další činnosti Klubu Cesta nabízí své služby zcela zdarma.

Projekt „Podpora vzdělávání dětí ohrožených sociálním vyloučením v době pandemie COVID-19“ je pro děti, které se během jarní karantény nemohly distančně vzdělávat; a to z nejrůznějších důvodů - neměly počítač, připojení k internetu, či jim byla distanční výuka znemožněna jiným způsobem. Projekt propojuje takové děti s dobrovolníky, kteří dětem pomáhají dohnat učivo, které si během jarní karantény neosvojily a dané znalosti jim chybí nyní. Bezpochyby těmto dětem mohou dobrovolníci pomoci i v současné situaci, kdy je nejasné, jestli budou školy otevřené či nikoliv. Výhodou projektu je to, že tyto děti budou mít zapůjčený počítač nebo jim bude poskytnuto připojení k internetu a celý projekt bude moci probíhat i online. Děti tak nebudou znevýhodněny oproti ostatním dětem, které tyto možnosti běžně mají. 

Klub Cesta, provozovaný Cestou integrace finančně podporuje v letošním roce Středočeský kraj, MPSV, MŠMT a město Říčany. Fungujeme pondělky, úterky a čtvrtky na adrese Na Obci 2049, Říčany a v terénu, dále pátky online.

Na závěr bychom všechny rádi pozvali na Benefiční koncert Klubu Cesta, který se bude konat 11.12. v K2 Music Baru v Říčanech (samozřejmě pokud to epidemiologická situace dovolí). Těšit se můžete na kapelu The Rocket Dogz a říčanské rodáky Dezert of the day a Lucii Elšíkovou. Vstupné je dobrovolné, tak neváhejte, přijďte se pobavit a podpořit dobrou věc! Najdete nás i na sociálních sítích- #cestacrew #klubcesta #nizkoprah

Tým NZDM Klub Cesta

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena