Cesta integrace, o.p.s.

1. 1. 2021

 

PF 2021

Kolektiv Cesty integrace děkuje za přízeň a podporu naší činnosti a přeje všem mnoho zdraví, úspěchů a bezstarostný celý rok 2021

 

Dopravní výchova

Konečně jsme se dočkali! Od prosince je znovu otevřeno dopravní hřiště a nejenom nejmenší cyklo nadšence lákají opravené silnice, kruhový objezd, železniční přejezd, semafory, benzínka… Děkujeme všem občanům Říčan ještě jednou za podporu hlasováním v participativním rozpočtování v loňském roce a městu Říčany za realizaci. Jsme moc rádi, že Cesta integrace, která se již mnoho let snaží děti na ZŠ vzdělávat v dopravní výchově, mohla být u zrodu a průběhu tohoto projektu.

S dopravním hřištěm je neodmyslitelně spjatá dopravní výchova. Při loňském podzimu sice netradičně pouze ve školách teorie či on-line, ale přece. Do programu dopravní výchovy se během září – prosince zapojilo 14 škol se 45 třídami (4. a 5. třídy), celkem 877 dětí. S dětmi ze 4. tříd jsme se zaměřili na učení základních pravidel silničního provozu – povinná výbava, dopravní značky, křižovatky. S žáky 5. tříd pak proběhlo opakování jejich znalostí a pak test, jako základ průkazu cyklisty. Po Vánocích budeme pokračovat a vzdělávat další várku dětí, a na jaře se na všechny těšíme na dopraváku! Opakování, test, super jízda na kole a průkazka jako důkaz, že máme další várku dětí, kteří to na kole fakt umí! Dopravní výchova je spolufinancována BESIP – Ministerstvem dopravy ČR, Středočeským krajem a městem Říčany. V listopadu proběhla i výtvarná soutěž s tématem „Na hřišti či na silnici, pravidla mám zmáklá vždycky“. Dorazily nám spousty krásných obrázků, zejména v kategorii MŠ. Vítězové budou vyhlášeni a ceny předány na slavnostním otevření dopravního hřiště v Říčanech – jaro 2021.

Markéta Hubínková, Cesta integrace, o. p. s.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena