Cesta integrace, o.p.s.

31. 1. 2021

Cesta integrace pomáhCesta integrace pomáhá již 18 let

 V únoru uplynule již 18 let, kdy zahájila v Říčanech činnost Cesta integrace. Ta pomáhá dětem, mládeži, rodinám, dospělým i seniorům, kteří se dostali nebo mohou dostat do nejrůznějších složitých životních situací. Provozuje Klub Cesta, Občanskou poradnu či Centrum primárních programů. V létě pořádá příměstské tábory či nejrůznější akce pro děti i veřejnost.

Klub Cesta funguje pondělí, úterý a čtvrtek 13:00- 18:00 hod., návštěvníci mohou v klubu trávit svůj čas nejrůznějšími aktivitami, domluvit si doučování nebo se poradit o brigádě, různých osobních záležitostech.

Občanská poradna je otevřena pondělí a ve středu 9:00- 12:00, 13:00-17:00 hod., úterý a čtvrtek po předchozím objednání. Poradna řeší zejména dluhová témata, rodinné zálěžiosti, pracovní či trestní právo, sociální dávky a mnoho dalšího.

Centrum primárních programů úzce spolupracuje se školami a věnuje se programům primární prevence, dopravní výchově či první pomoci, s některými školami programy vykonává aktuálně i online formou.

Na letní prázdniny plánujeme minimálně tři turnusy příměstských táborů pro děti z Říčanska, přesné termíny bude včas zveřejněny.

Cesta integrace funguje i v době nouzového stavu a koronavirové pandemie, aktuality a více informací naleznou zájemci na webu www.cestaintegrace.cz. Samozřejmostí je dodržování protiepidemických opatření.

Činnost Cesty integrace dlouhodobě podporují: Středočeský kraj, MPSV, MŠMT, MSP, města Říčany, Mnichovice a Benešov. Projekt dluhového poradenství „Cesta z dluhů na Říčansku II.“ podporuje Operační program Zaměstnanost a MAS Říčansko.

Petra Nyklová, ředitelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena