Cesta integrace, o.p.s.

1. 5. 2022

Dopravní výchova pro 4. třídy základních škol

Máme tu jaro a pro všechny 4. třídy z Říčan a okolí to znamená pokračování dopravní výchovy. Podzim byl ve znamení naučení a procvičení značek, křižovatek, pravidel jízdy na silnici a samozřejmě jízdy na krásném dopravním hřišti v Říčanech. Jaro je spojeno s velkým opakováním a doplněním znalostí, testem a jízdou na body a pak? Snad získáním průkazu cyklisty! Není to jen tak, výuka je metodicky i finančně podpořena BESIP – Ministerstvem dopravy ČR i Cestou integrace. Podmínky pro získání průkazu jsou jasné – dostatečný počet bodů z testu a jízda na kole bezpečná nejenom pro cyklistu samotného, ale i pro další účastníky silničního provozu. Jarní výuka probíhá od dubna do června vždy dopoledne, provoz na dopravním hřišti je částečně omezen. Těší se na vás lektorky Terka, Viki a Markéta.

V roce 2021 bylo na dopravním hřišti velmi rušno, za jarní i podzimní část 2021 bylo proškoleno 1630 žáků z 86 tříd a 26 škol (některé třídy prošly distanční teoretickou částí).

Děkujeme městu Říčany za podporu dopravní výchovy a údržbu dopravního hřiště.

Za lektorský tým Markéta Hubínková

 

Občanská poradna Říčany

Nabízí zájemcům ve složité životní situaci sociální a právní, dluhové poradenství a poradenství pro oběti domácího násilí a trestných činů. Zájemci se mohou na poradnu obracet osobně vždy v pondělí a ve středu 9:00- 12:00, 12:00- 17:00, dále v úterý i ve čtvrtek po předchozím objednání.

Adresa: Masarykovo nám. 6/17, Říčany (1. patro).

Telefon: 312 315 284, email: poradnaricany@cestaintegrace.cz.

Poradenství může být pro klienty zdarma díky finančnímu přispění Středočeského kraje, Ministerstva práce a sociálních věcí, Ministerstva spravedlnosti ČR, města Říčany a OP Zaměstnanost.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena