Cesta integrace, o.p.s.

2. 10. 2022

Občanská poradna pomáhá i obětem trestných činů

Občanská poradna Cesty integrace poskytuje pomoc i obětem trestné činnosti, osobám ohroženým domácím násilím a dalším, které vymezuje zákon č. 45/2013, např. jako zvlášť zranitelné oběti. Těmi jsou děti, senioři či hendikepovaní. Pomoc poskytuje také osobám, které jednají v zájmu obětí trestných činů či domácího násilí a například podávají podněty či přímo trestní oznámení. K problematice kriminality se poradci dostávají i nepřímo, třeba když s klienty řeší jejich složité životní situace vyvolané domácím násilím mezi manžely či partnery, dluhovou problematiku, exekuce nebo oddlužení.

Občanská poradna v Říčanech je k dispozici 4× týdně. Má tým zkušených poradců: profesionálů na oběti domácího násilí, právničku a sociální pracovnice. V Říčanech nás najdete na adrese: Masarykovo nám. 6/17 vždy po a st od 9 – 17 hodin, út 13 – 16 a čt 9 – 16. Kontakt na objednání: obcanskaporadna@ cestaintegrace.cz, tel: 312 315 284, 721 516 274. Poradenství pro oběti a osoby ohrožené domácím násilím a trestnými činy je akreditováno Ministerstvem spravedlnosti ČR. Poradna je finančně podpořena Ministerstvem spravedlnosti a Středočeským krajem.

Vlastimil Zima, poradce Občanské poradny

Ohlédnutí za prázdninami

Cesta integrace v létě opět ve znamení příměstských táborů, tentokrát naši planetu napadli Zombie, ale nebojte! Ve dvou turnusech – jedni pěšáci a druzí cyklisté, jsme všechny pochytali a kněžku Kyru a její líheň zneškodnili. Do táborů se zapojilo 46 dětí, nachozeno bylo mnoho kilometrů, naježděno na kole asi 150 km, her bylo mraky a zábavy nespočetně. Příští rok opět? Těšte se na překvapení!

Markéta Hubínková, vedoucí táborů Cesty integrace

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena