Cestování prostorem i časem v MŠ Zahrádka

4. 5. 2024

Stejně jako spousta z nás, i Zelená třída ráda cestuje. A tak jsme vyrazili.

Nejprve do studených krajů – do Grónska za Eskymáky. Děti si postavily iglú z kostek a vyrobily si ho i z papíru a vaty. To pak daly do rámečku společně se svým obličejem Eskymáka, kterého si vystříhaly z papíru a vybarvily. Skákaly i po „krách a lovily ryby“. Nakonec sledovaly tání ledu a jeho chování (zkoušely ho např. „nalepovat“ na provázek). Po něm na ně čekalo malé překvapení.

Následně se děti přesunuly v čase – přímo do pravěku. Poznaly různé dinosaury a další pravěká zvířata. Zahrály si na paleontology a pomocí štětečků hledaly kostry v písku, které si pak po nalezení mohly vymalovat. Po splnění úkolů, které hledaly venku na kartičkách, musely ještě na zahradě najít zlaté mince a dinosauří lebku.

Třetí výprava děti zavedla do teplých krajů – do Egypta za faraonem. Nejprve se ale musely dozvědět něco o starém Egyptě, o pyramidách, o způsobu života, ale i o balzamování těl apod. Pak si pomocí kartonu, sádrového obvazu a barev vyrobily a vyzdobily egyptskou masku. Jako egyptské oblečení posloužilo ustřižené bílé tričko, na které použily barvy na textil. Stejně jako při posledních dvou výpravách si také odnesly rámeček s vlastní fotografií coby faraona společně s mumií, vyrobenou ze špachtle a krepového papíru. Výprava končila vzkazem Tutanchamona, který dětem připravil cestu za pokladem. Samozřejmě nejprve musely opět prokázat své znalosti ze starého Egypta. V závěru musely vyluštit a splnit poslední úkol psaný pomocí hieroglyfů a nakonec je čekala truhlička s pokladem (kde jinde než v pyramidě) a hledání egyptské sošky.

Doufáme, že se dětem cestování líbilo, a příště se budeme těšit zase jinde.

 

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena