Charita Říčany

30. 9. 2016

Humanitární sbírka

Co je Farní charita Říčany a jak ji většina obyvatel našeho města vnímá, asi netřeba popisovat. Je toho hodně, čím tato dobrovolnická organizace pomáhá bližním v nouzi. Několikrát do roka přináší kus radosti do všedních dnů obyvatel v DPS Senior, nebo organizuje dobročinné sbírky pro potřebné. Co možná řada lidí neví, je to, že místní Charita je součástí neziskové humanitární organizace „Sdružení České katolické charity“, organizace, která je největším nestátním poskytovatelem sociálně zdravotních služeb v ČR!

Více se zájemci mohou dovědět na webových stránkách říčanské farnosti. Všimnou si zde, že v letošním roce vrcholí patnáctileté působení Marie Junkové ve funkci ředitelky Charity Říčany. Zanedlouho uteče říjen a v listopadu slaví paní Marie – naše sokolská sestra Maruška – narozeniny. Přejeme jí zdraví a pohodu v osobním životě, neutuchající energii do její další práce pro Charitu a radost z aktivit místního Sokola, kde je dlouholetou členkou a také jednou z předních cvičitelek oddílu starších žen.

                                                                                                                                          J. Tůmová

                                                                                  za členky 5 oddílů žen T. J. Sokol Říčany a Radošovice

 

Humanitární sbírka

 

Již tradiční podzimní humanitární sbírka, kterou pořádá Farní charita Říčany, se uskuteční v úterý 11. 10. 2016 od 12.00 do 17.00 hodin u fary (kostela) na Masarykově náměstí v Říčanech. Opět můžete přinést oblečení, lůžkoviny, látky (alespoň 1 m2), ručníky, utěrky, deky, péřové přikrývky, polštáře, spacáky, záclony, nepoškozené nádobí i skleničky, nepoškozenou obuv (páry svázané, aby se boty neztratily), knihy a časopisy, hračky, drobné elektrické spotřebiče do domácnosti (vařič, remoska, apod.). Pokud nám přidáte k darovaným věcem 10,- Kč, použijeme část jako příspěvek na odvoz sbírky, zbytek na naši další činnost - např. na drobné dárky při návštěvě nemocných nebo na malý vánoční dárek pro seniory.

Sbírka je určena pro Diakonii Broumov. Darované věci budou ještě ten den odvezeny do Prahy-Vršovic na nádraží a po železnici následně dopraveny do chráněných dílen v Broumově. Zde jsou věci ze sbírky vytříděny a připraveny pro předání potřebným lidem.

Děkujeme za Vaši pomoc.

 

                                                                                   Marie Junková

                                                                                   Farní charita Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena