Chraňte říčanské poklady!

31. 12. 2014

Vážená redakce, vždy, když dostanu do rukou váš Kurýr, hned se horečně snažím nalistovat glosu od autora pana Macinauera. Pro novináře je hotovým pokladem! Když nikde nemohu najít krev (Blesk a Halo noviny nekupuji), pak tam najdu alespoň článek uvedeného genia žurnalistiky. Byť ho osobně neznám, dokonce jsem nějakou dobu vaši redakci podezíral, že jste si ho pro zpestření vymysleli. K úvaze, že by se mohlo jednat o fantoma, jsem dospěl, když jsem se naivně ptal několika Říčaňáků: „Kdože to je pan Macinauer?“ Vždy se začali smát a často i mávali rukama. Podle toho mávání jsem jednu chvíli usoudil, že by se mohlo jednat o levitanta. Jednou dokonce padlo podobné slovo – kverulant. Ale to jsem se asi přeslechl, nebo si dotázaný popletl cizí slova.

Trvám na tom, že pan Macinauer je poklad! Kde jinde se dočtete o zločinech, o notorických lhářích než v Mezi námi? Hned se tu dozvím, že můj soused je pravděpodobný korupčník, kdo je špinavým klientelistou, co že je hlásnou troubou kilometrovníku, jak si překládám KM.

Je všestranný. Skvěle se orientuje i ve sportu: pan Šmolík, že přeskočil pana Svetlíka! Že by se v Říčanech rodila líheň skokanů? Ba že i v ženských disciplínách jsme na tom skvěle! Paní Egidová zase přeskočila pana Kořána! To je, co?!

Ale zpět k našemu pokladu. Náš pan Václav má nejspíš nadpozemského rádce. Skromně o něm tvrdí, že se jedná jen o moudrého člověka. Avšak jak by pouhý pozemšťan, byť sebemoudřejší, mohl udělat objev, jakým je revoluční tvrzení, že „ten, kdo ovládne média, má z 80 % vyhráno?“ Mám radost, když se od skvělého autora dovídám, že větší polovina z Říčanských jsou jednodušší jedinci, jak „jemně“ sděluje autor. Takových pokladů se z jiných periodik člověk opravdu dobere jen stěží.

Prosím vás proto: proboha nechte mu prostor! I z mého příspěvku škrtejte, jak budete moci. Jen ať zbude místa pro skvělého pana Václava Macinauera!

Karel Kopš

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena