Činnost oddílu sportovní gymnastiky

5. 5. 2014

Gymnastiku si spousta lidí spojuje s huntováním těla, ale každodenní dril je spojen pouze s vrcholovou úrovní (to platí pro všechny takto provozované sporty). V říčanském oddíle sportovní gymnastiky se cvičí na výkonnostní (závodní) úrovni 2- 3x v týdnu s těmi nadanějšími, ostatní získávájí základní gymnastické dovednosti v rekreačních skupinách, které se scházejí 1x v týdnu. Pokud má někdo zájem o vrcholový sport a častější trénování, je doporučen do pražských oddílů.

Avšak na jakékoli úrovni  je  nezbytně nutné odborné vedení tréninku s moderními přístupy, které vedou k všeobecnému sportovnímu rozvoji, bez škodlivých dopadů na zdraví jedince. To mohou zaručit kvalifikovaní trenéři a specializované vybavení.

Už od přípravky se dbá na to, aby děti měly správné držení těla, sílu, rozsah a koordinaci pohybů. Již po roce cvičení rozeznáte na první pohled malé gymnasty a gymnastky ve skupině svých vrstevníků. Do přípravky můžou docházet děti od necelých čtyřech let, některé u gymnastiky zůstávají a mají návaznost ve výše zmiňovaných skupinách, další se rozhodnou pro jiný druh sportu. Ať už ale v budoucnu zvolí cokoli, gymnastika jim bývá velmi dobrým základem.

V oddílu  působí již devět kvalifikovaných trenérek. Prošly školením v České gymnastické federaci a některé z nich jsou také absolventkami škol se zaměřením na tělesnou výchovu a sport a fyzioterapii. Je skvělé, že se v trenérském týmu sešly jak odchovankyně říčanského oddílu, tak bývalé vrcholové gymnastky a jedna členka reprezentace. Všechny jsou tu pro to, aby Vašim dětem přiblížily tak krásný sport, jakým gymnastika je!

TJ Tourist Říčany

                                                                                              www.gymnastika-ricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena