Církev bratrská

31. 3. 2014

Církev bratrská a její přátelé připravili Sedm jarních setkání se zajímavými lidmi nad věčnými tématy. Tak se nazývají dvouhodinové moderované rozhovory se shrnutím na závěr, které se pořádají v kulturním a sportovním centru Na Fialce každý pátek od 14.3.2014. V březnu začínala otázkou: „Je vůbec třeba náboženství v moderním světě?” a pokračovala: „Proč je tolik církví?” Poslední pátek byl nadpis osobnější: „Mně víra, žel, nebyla dána! Věřím, ale kostel nepotřebuji!”  Debaty nemají za úkol přesvědčit, spíše otevřít debatu.

Unikátní příležitostí je pozvání dvou hostů na dubnové pátky:

  4. 4. 2014 „Na hranici posvátna.” hostem je P. Karel Martin Satoria, římskokatolický kněz, deset let strávil v trapistickém klášteře Sept Fons, zakládal a dokončil stavbu kláštera v Novém Dvoře pro stejný řád a dnes je administrátorem farnosti v Dobříši. Napsal také s P. Markem Orko Váchou knihu „Život je sacra zajímavej”

11. 4. 2014 „Historie a dnešek Židů v Čechách a na Moravě.” kdy je hostem Tomáš Kraus. Právník, od mladých let aktivista Jazzové sekce Svazu hudebníků, producent, vedoucí obchodního odd. ART CENTRUM, dnes už dvacet tři let tajemník Federace židovských obcí

Předvelikonoční pátek 18. 4. 2014 nese název „Židovské Velikonoce - zážitková zkratka svátku” a pokusí se o nemožné: Naznačit atmosféru sváteční večeře na památku exodu z Egypta, hlavně jeho význam pro současnost. A  závěrečné povelikonoční setkání 25. 4. 2014, které se vrací s otázkou „Ke kořenům křesťanské Evropy. Kde jsou?”

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena