Církev bratrská v Říčanech

26. 8. 2016

Návštěva z Indie, Bourání zdí nebo válka světů, Fotbal pro každého, Turnaj v kuličkách

z Indie

Na konci června navštívil náš sbor Sahni Biswanath z Indie, který pracuje jako ředitel křesťanské základní školy a jako misionář. Bratr Sahni nám posloužil kázáním během nedělního shromáždění, při kterém se s námi sdílel o své víře a zkušenostech s božím jednáním v jeho životě. Také navštívil několik menších setkání v průběhu týdne. Zajímavostí pro nás bylo, že bratr Sahni se s křesťanstvím seznámil na studiích v Praze a po několikaletém rozhodování odevzdal svůj život Kristu a byl pokřtěn v roce 2010. V rámci této návštěvy jsme uspořádali finanční sbírku, určenou na potřeby školy v Indii, ve které Sahni pracuje.

 

Bourání zdí nebo válka světů

U příležitosti Mezinárodního dne kulturního dialogu chceme mluvit o významu učení Ježíše Krista pro překonávání překážek mezi našimi sousedskými, generačními, rasovými, kulturními a náboženskými světy. Budeme se také modlit za mír a porozumění mezi kulturami. Zveme vás, abyste se v neděli 25. září 2016 připojili. Setkání proběhne v sále klubu U Boudů v Kolovratech (Mírová 21/66) od 9:30.

 

Fotbal pro každého

Po letní přestávce bude od září pokračovat fotbalový kroužek pro chlapce a děvčata od 9 do 15 let, který druhým rokem v Říčanech organizuje mezinárodní křesťanská organizace Ambassadors.  Do kroužku se mohou zapojit jak děti, hrající ve fotbalových klubech, tak i děti, které nejsou nikde organizované. Vedle rozvíjení fotbalových a obecně pohybových dovedností je totiž základní hodnotou kroužku důraz na tým, vzájemné respektování a podpora. Kroužek bude probíhat v pátek od 17.00 do 18.00. Pokud máte zájem se přihlásit nebo přijít jen na zkoušku, kontaktujte vedoucího Karla Fábera – 608258685.

 

Turnaj v kuličkách

Turnaj v kuličkách se uskuteční v neděli 25. 9. 2016 od 14.00 v parku Por. Koreše v Olivově ulici v Říčanech. Hrajeme podle oficiálních pravidel Českého kuličkového svazu. Přijďte oprášit dovednost z mládí nebo si poprvé vyzkoušet tradiční českou hru. Pro tři nejúspěšnější jsou připraveny drobné ceny. Turnaj je otevřen všem zájemcům bez ohledu na věk nebo zkušenosti.

 

Zveme vás také na pravidelné bohoslužby, které se konají každou neděli od 9:30 v sále klubu U Boudů v Kolovratech, Mírová 21/66.

 

za CB Říčany Petr Strnad

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena