Čistý Ladův kraj

24. 4. 2013

Letos se do akce Čistý Ladův kraj zapojilo 19 obcí našeho mikroregionu a počet účstníků překročil hranici 1500

Poděkování patří všem, kteří akci na jednotlivých místech organizovali, obcím, které akci podpořily, společnostem Marius Pedersen a  ASA, které zajistily svoz odpadu a především Vám všem, kteří jste věnovali kus krásného sobotního dne úklidu svého okolí.

Rád bych ale tento článek a poděkování věnoval především základní škole v Kamenici a ve Strančicích, jejich dětem a učitelům.

Obě školy vyměnily kus páteční výuky za úklid nejen okolí škol, ale i přírody v okolí obce. Žáci a učitelé těchto dvou škol představují dohromady skoro polovinu všech účastníků a desítkami sebraných pytlů odpadu odvedli tolik práce jako jinde celé obce!  (a přiznejme si, kdo z nás dospělých by se valil kilometr s odhozenou pneumatikou od traktoru…) Ve světle této informace, to s tím naším zájmem o své okolí zase až tak slavné, jak se zprvu zdálo, bohužel není. Dětí svou účastí letos předčily nás dospělé. Je to dobrá zpráva? Do budoucna určitě ano. Dnes ale vypovídá hodně o nás dospělých.      

Příklady táhnou, a tak věřím, že žáci kamenické a strančické školy najdou příští rok následovníky nejen mezi dalšími školami v Ladově kraji, ale také mezi svými rodiči a ostatními dospělými.

Ještě jednou díky všem.

Roman Sauer 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena