Co nového u hasičů

3. 7. 2015

www.sdhricany.wz.cz

O víkendu 16. a 17. května vyrazilo naše družstvo mladších žáků na okresní kolo hry Plamen,  které se konalo v Hrusicích. V první soutěžní den se konaly závody ve štafetách. Neděla byla vyhrazena královské disciplíně, požárnímu útoku. Aby si hasičský víkend děti užili se vším všudy, tak ze soboty na neděli přespali na naší hasičské zbrojnici.  Celkově se ze 17. soutěžních družstev umístili na pěkném sedmém místě.

 Mladší žáci vyrazili také na soutěž do Křížkového Újezdce, kde se  6.června konala soutěž v požárním útoku a naši nejmladší zde obsadili osmé místo. Musíme poděkovat všem sponzorům  a rodičům, za finanční a materiální pomoc, díky níž se nám daří  vést oddíl mladších žáků.    

23.května vyrazilo naše smíšené družstvo dospělých na soutěž v požárním útoku do Svojšovic, kde obsadilo čtvrté místo.

 

30. května vytvořilo několik našich členů, ve spolupráci s ostatním sbory, okrskové družstvo straších mužů a na okresní soutěži v Houšťce u Staré Boleslavi obsadilo šesté místo.

V sobotu 6. června vyrazila družstva mladších a starších mužů do Křížkového Újezdce, kde mladší muži obsadili  druhé místo a starší muži třetí místo. Naši soutěžící v disciplínách TFA, tzv. železný hasič,  pokračovali v dalších soutěžích.

24. května se Nikol Vyhlídalová vydala do Petrovic u Sedlčan, kde v náročné soutěži obsadila třetí místo.

 6. června se naši tři členové Nikol Vyhlídalová, Dominik Pokorný a Jakub Kratochvíl vydali do Senohrab, kde se navzdory velkému cedru zúčastnili soutěže Senohrabský železný hasič. Krom soutěžících vysílá náš sbor na hasičské soutěže v celém okrese i rozhodčí. Jaroslav Svoboda, Miloš Hlína a Vratislav Feldera  dělají takřka každý víkend čest našemu sboru a městu co by spravedliví sudí.

 Opět jsme vyráželi za dětmi do mateřských škol. 22. května jsme navštívili děti v MŠ Nemo. 28. května jsme vyrazili do MŠ Srdíčko a 10. června přišli děti z MŠ Motýlek na naší zbrojnici. Děti si mohli prohlédnout naší techniku, výstroj a výzbroj. Společně jsme  si zopakovali zásady bezpečného chování a děti si mohli vyzkoušet hašení domečku z ruční stříkačky.  Nakonec jsme předvedli hašení skutečného ohně, domečku z kartonových krabic.

 V rámci bezpečnostně preventivní činnosti jsme se také 12. června zúčastnili Dne bez úrazů, který na dopravním hřišti pořádala Cesta integrace, o.p.s.. Akce se účastnilo celkem 8 tříd třeťáků z říčanských základních škol. Opět bylo k vidění naše vybavení a zároveň jsme  si s dětmi zopakovali jak se správně zachovat v krizových situacích.

 

 K vidění jsme byli i na dětských dnech. V neděli 31. května na dětském dni který pořádalo město Říčany na sokolském hřišti. O týden později jsme byli k vidění na dětském dni v Pacově. Zde došlo i na oblíbenou pěnu ve které nejmenší návštěvníci akce veselo dováděli. K vidění jsme byli i 14. června na Marvánku , kde se konala akce Říčanský hafan. 

 Naše jednotka zasahovala celkem čtyřikrát. 15. května byla povolána k požáru travnatého porostu do Jažlovic. 19. května se ve večerních hodinách účastnila pátrání po pohřešované osobě.  26. května byla povolána k účasti na taktickém cvičení v průmyslové zóně v Modleticích a  1. června vyjela k likvidaci obtížného hmyzu v Říčanech. Významný den pro náš sbor byla sobota 13. června, oslavili jsme totiž 141. výročí založení sboru dobrovolných hasičů v Říčanech.

 

                                                                                                   S přáním hezkých prázdnin

                                                                                                Filip Šilar, jednatel SDH Říčany

                                                                                                              hasici@ricany.cz

 

OBTÍŽNÝ HMYZ

Informace pro obyvatele Říčan a pod ně příslušných obcí

 Jednotka sboru dobrovolných hasičů (JSDH) města Říčany je  vybavena odpovídajícími technickými prostředky, které umožňují bezpečně provést zásah proti obtížnému hmyzu. Proto je na tomto místě třeba zmínit možnost, kterou nabízíme našim občanům v případě nutnosti řešení tohoto problému.Vzhledem ke specifikaci tohoto druhu zásahů, je s výhodou provádět tyto zásahy ve večerních hodinách, kdy obtížný hmyz je ve svém hnízdě a poletováním zbytečně neohrožuje zasahující hasiče a ostatní občany. Vzhledem k nákladům představujícím  pořízení potřebného insekticidního prostředku, který je nutný k provedení zásahu,  jsme nuceni požádat občany o finanční spoluúčast. Cena  námi používaného a osvědčeného  spreje  činí 180,- Kč.

Vedení města Říčany se tak ve spolupráci s JSDH snaží zabezpečit maximální bezpečnost pro své obyvatele.

Proto bez obav kontaktujte velitele JSDH, pana Petra Hněvsu, na telefonním čísle 603 470 787.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena