Co nového u hasičů

29. 1. 2016

www.sdhricany.wz.cz

V předvečer Štědrého dne jsme zajišťovali předvánoční setkání na Masarykově náměstí.

Naše jednotka vyjížděla v uplynulém období celkem čtyřikrát. 

V neděli 27. prosince jsme byli povoláni k požáru porostu do Ruské ulice. Ihned po vyjetí jsme však byli odvoláni.  

O silvestrovské půlnoci jsme drželi pohotovost na základně. Letos se toto opatření skutečně vyplatilo, neboť jsme během této noci byli povoláni ke třem požárům. Před půlnocí jsme vyjížděli dvakrát do Říčan k požáru porostu, nejprve do ulice U Studny a těsně před půlnocí do  Široké  ulice. V sedmé minutě nového roku jsme byli povoláni do Světic, kde od požáru porostu chytla i střecha blízké budovy. Ve všech případech byla na vině nezodpovědně odpalovaná zábavná pyrotechnika.

Jak jsme vás již informovali v minulých vydáních Říčanského Kurýra, tak koncem října jsme obdrželi smykový nakladač. Smykový nakladač byl předchozím vlastníkem využíván v zemědělství a stavebnictví.  Tudíž byl značně opotřebovaný. Před zařazením do naší služby tak bylo třeba provést větší renovaci. Mnoho dílů a součástek bylo třeba vyměnit, provést novou elektroinstalaci, vyměnit provozní náplně, udělat nový nátěr a mnoho dalšího. Na renovaci se odpracovalo mnoho desítek brigádnických hodin zdarma. Poděkování tak patří mnoha naším členům, zejména pak Janu Rážovi a Petru Špatenkovi, kteří se zasadili o to, aby před Vánocemi mohl být náš smykový nakladač uveden do provozu.  Máme tak k dispozici další prostředek, který může být efektivně nasazen k likvidaci mimořádných událostí v Říčanech a okolí.

Závěrem si všechny dovolíme, ještě jednou, srdečně  pozvat na náš tradiční hasičský bál, který se bude konat v sobotu 6. února  od 20:00 v Kulturním centrum Labuť. K tanci a poslechu bude hrát hudební skupina Unigema (dříve VAT). Předprodej vstupenek již  probíhá  v potravinách Rathouský (ulice 17. listopadu, mezi  Komerční bankou a pekařstvím Frydrych.

Filip Šilar, jednatel SDH Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena