Co nového u hasičů

27. 10. 2023

Vážení přátelé,

Tento článek začnu netradičně, a to bohužel smutnou zprávou. Opustila nás naše dlouholetá členka Magda Lisá, která s naší hasičskou rodinou byla již od roku 1971. Byla členka soutěžního družstva žen a zároveň výjezdové jednotky. K událostem vyjížděla s naším hasičským speciálem GAZ 69. Byla to cukrářka od pána boha. Na hasičské bály pravidelně pekla sladké dobroty do tomboly a dorty. Byla družná, účastnila se všech akcí u sboru a v jednotce při schůzích, výcviku, údržbě techniky a budovy zbrojnice na náměstí. Každé setkání s Magdou bylo vždy velmi přátelské a pro mnohé z nás byla velkým vzorem. Bude nám tu velmi chybět, ale navždy zůstane zapsaná v našich srdcích.

Ačkoliv je to velice smutné, mám i dobré zprávy. Náš potěr má za sebou opět několik soutěží a jedna z posledních podzimních byla ta nejplodnější. V sobotu 7. října jsme se zúčastnili Závodu hasičské všestrannosti a brannosti v Tehově. Pro mladší to byla skvělá zkušenost, kde oprášili vše, co se naučili na letním soustředění. Starší a dorost mají již několik takovýchto soutěží za sebou, a ačkoliv byl letošní rok první, kde byla upravena pravidla, poprali se s tím statečně. Starší získali 1. místo, dorost úžasné 1. a 2. místo. Zastoupení jsme měli ve všech kategoriích, v každé dvěma hlídkami, a proto máme v kategorii dvě umístění. A co to pro nás znamená? Postup do krajského kola! Jsme na všechny soutěžící neuvěřitelně pyšní.

Toto vše je jen navazující tradice našeho sboru, kde kromě výjezdů prezentujeme náš sbor i soutěžně. Děláme to takto již 150 let, a proto bychom rádi zanechali pro další generace originální hasičský prapor. Bohužel je to artefakt, který není úplně nejlevnější, a proto bychom rádi požádali o pomoc s financováním. Vytvořili jsme pro tyto účely transparentní účet, kde můžete nechat i vzkaz, který následně bude zveřejněn společně s poděkováním. Na závěr všem přeji poklidné podzimní dny.

David Pojezný, jednatel SDH Říčany

Přílohy:

Sbírka.pdf (567 kB)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena