Co nového u hasičů

28. 1. 2024

Vážení čtenáři a příznivci našeho sboru,

máme za sebou první měsíc roku 2024 a doufám, že se vám všem daří plnit svá předsevzetí. I naše jednotka si jedno dala, a to ve zlepšování fyzické zdatnosti a znalostí. A abychom nebrali předsevzetí na lehkou váhu, hned v polovině ledna se naše jednotka vydala na týdenní zimní soustředění do Benecka v Krkonoších. Někdo se věnoval procházkám, někdo lyžování a sáňkování bylo také super. Večery patřily přípravě na nadcházející rok, probrání teoretické i praktické přípravy na rok 2024, které každý rok vypisuje generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR). Nechyběla ani volná zábava, jako například deskové hry a pravidelný bowling.

Mládež začala opět trénovat, ale vzhledem k počasí to ještě s vodou nejde. Nicméně to nám nevadí, protože máme před sebou soutěže, kde voda potřeba není. Uvázat správně uzel není jen tak, existuje jich celá řada, a už od nejmenších členů se je všichni učíme. 4. února máme možnost prověřit jak dobře a rychle uzly umíme, a vydáme se na soutěž do Kuří na okrskové uzlování.

Od začátku roku jsme do uzávěrky zatím neměli žádný výjezd k mimořádné události. O to víc nás nepřízeň počasí prověřila před Vánoci. 23. prosince jsme vyjeli celkem k sedmi nahlášeným událostem souvisejících s popadanými stromy. Na Štědrý den jsme měli v dopoledních hodinách jeden výjezd, a to čerpání jímek ve Všestarech. Vždy tedy, pokud je nás potřeba, vyjedeme a snažíme se pomáhat.

Ještě se vrátím do prosince, kdy jsme se s vámi potkávali o adventních nedělích a bylo to velmi příjemné. Chtěli bychom za naši jednotku poděkovat, protože na silvestra jsme drželi službu na zbrojnici, abychom mohli ihned vyjet, ale nakonec nás nebylo potřeba.

Leden byl tradičně velmi hojný na valné hromady okolních sborů dobrovolných hasičů. Každý sbor valnou hromadu pořádá jednou za rok, kde shrne celoroční činnost sboru za rok minulý, představí a odsouhlasí se plán činnosti na rok následující. Náš sbor měl již tradičně valnou hromadu 25. 11. 2023 a samozřejmě byli přítomni jak zástupci okolních sborů, tak i zástupce z HZS a Okresního sdružení hasičů Praha-východ) (OSH PV). Díky přítomnosti okolních sborů jsme byli taktéž pozváni na jejich valné hromady. Bylo jich tolik, že bohužel nebylo v našich silách se všech zúčastnit. Tímto bych chtěl poděkovat zástupcům našeho sboru za vzornou prezentaci.

Na závěr bych chtěl zmínit dvě události. Ta nejbližší je již za pár dní, a to náš hasičský bál, na který vás ještě takto rád zvu. Vstupenky je ještě možné do 2. února zakoupit ve vinotéce Extravíno U Labutě. Ples je 3. února a začátek je ve 20.00 hod. Čeká na vás tombola klasická, kde je každý lísteček výherní, a oblíbená půlnoční tombola, kde jsou velmi zajímavé ceny, ale chce to šťastnou ruku a štěstí, protože výherci se losují.

Psal jsem o dvou událostech, a proto si prosím poznamenejte datum 22. 6. 2024 od 12.00 hod. na Masarykově náměstí v Říčanech. Náš sbor letos slaví 150 let od vzniku a chceme to s vámi oslavit. Čeká vás super den zakončený večerním koncertem. Co vás přes den čeká a jaká kapela zahraje, si necháme ještě jako tajemství, ale sledujte náš facebook a webové stránky, kde budeme o dalších detailech informovat.

 

Na závěr popřeji klidné dny, pohodu a zdraví

David Pojezný, jednatel SDH Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena