Co nového u rybářů v Říčanech

2. 6. 2017

Rybářská sezóna je v plném proudu a je to znát i na revírech v Říčanech.

Jak na Jurečku, tak na Mlýnském rybníce je čilý rybářský život. Pro větší spokojenost lovících rybářů bude během letních měsíců doplněna rybí obsádka nového revíru na „Mlejňáku“, a to o kapra, amura, lína a dravou rybu, jako je candát a okoun. Na podzim máme přislíbeno od rybářského svazu, pro větší atraktivitu revíru, vysazení pstruha duhového.

Oproti tomu nás po letních prázdninách čeká vypuštění a výlov rybníka Jureček, kde bude přes zimní období probíhat revitalizace nádrže a odbahnění.

Během podzimu bude také vypuštěn rybník „Srnčí“, na němž bude v první polovině roku 2018 probíhat odbahnění a rekonstrukce ze získané dotace.

Opět se podařilo, za velkého přispění Města Říčany, sehnat peníze na obnovu říčanských rybníků. V tomto trendu budou rybáři ve spolupráci s městem nadále pokračovat.

V neposlední řadě bych rád připomněl plně fungující rybářský kroužek, který ve spolupráci s I. ZŠ Říčany vychovává děti se zájmem o rybařinu a přírodu již devátým rokem.

Kroužek je veden panem Jaroslavem Hladem, zkušeným a dlouholetým členem naší místní rybářské organizace. Výsledky jeho práce jsou velmi viditelné, vychovali jsme již několik dětí, které začaly studovat střední rybářskou školu v Třeboni.

Od začátku nového školního roku hledáme další zájemce o přírodu a rybaření, kteří se mohou domluvit na docházení do kroužku s jeho vedoucím na adrese Táborská 1435, Říčany (vedle Masarykova klasického gymnázia), tel. 323 632 333 - ve večerních hodinách. Budeme se těšit na všechny nově příchozí.

Všeobecné informace pro rybáře najdete na našich webových stránkách: csrricany.webnode.cz

Závěrem bych chtěl poděkovat Městu Říčany za podporu rybářů, ale samozřejmě i široké veřejnosti, že se k přírodě chová tak, aby nám co nejdéle dělala radost ve chvílích odpočinku.

S pozdravem Petrův zdar!                                                                                        

Pavel Novák

předseda MO Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena