Co nového v Sokole?

30. 4. 2023

V pátek 31. března proběhla výroční valná hromada jednoty. Delegáti si vyslechli zprávy za uplynulý rok, stejně jako výhled do budoucna. Všechny potěšilo, že oddílům se daří, jak v rámci hospodaření a tréninků, tak při pořádání akcí nebo při reprezentaci jednoty na závodech a soutěžích. Pro členy i veřejnost chystá jednota během jara řadu zajímavých akcí, jejichž plný seznam naleznete v Občasníku dostupném na našem webu. Namátkou jmenujme Jarní atletické závody, sokolskou akademii nebo Noc sokoloven. Výpravu žactva čeká také již druhá cesta do partnerského německého města Borken na závody dračích lodí.

V atletice proběhla mimo tréninky i členská schůze, na které se zhodnotila úspěšná sezona 2022 a proběhl výhled do sezony 2023. Rovněž bylo zvoleno nové vedení oddílu. Předsedou se stal David Beneš a roli místopředsedy bude zastávat Zdeněk Hercik.

26. března naši atleti přivezli hned několik medailí z krajského přeboru v přespolním běhu. Ten se opět konal v Čáslavi v krásném sportovním areálu Vodranty. Pro titul přeborníka kraje si doběhl Tomáš Barták, stříbrné medaile vybojovali Martin Jeřábek a Mateo Harčár a na bronzových pozicích skončily Eliška Kašparová a Kristýna Strnadová.

O týden později pak osm našich atletů vyrazilo na MČR v přespolním běhu do Jablonného nad Orlicí. I zde jsme byli úspěšní. V každé kategorii startovalo kolem stovky závodníků z celé republiky a hned tři naši závodníci se vměstnali do první dvacítky.

Lucie Lacinová a David Beneš

Přílohy:

Akademie 2023.pdf (1165 kB)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena