Co se mi líbí?

30. 5. 2021

 

Na Zastupitelstvu jsme schválili změnu územního plánu Říčan tak, aby byla možná u všech bytových domů na území města Říčany přístavba výtahu.  Když se kdysi bytové domy stavěly, to bylo většinou v 70. až 90. letech minulého století, stavěly se převážně svépomocí a většinu stavebníků tvořili mladí lidé. Vyběhnout do 4. patra nebyl problém.  Nyní, po téměř čtyřiceti letech, je pro někoho velký problém vyjít i do 1. patra. Proto si myslím, že touto změnou ÚP dopomůžeme mnoha lidem strávit stáří v pohodě domova, bez obav z toho, že se nedostanou ze schodů a do schodů.

Na co čekám

V roce 2011 bylo rozhodnuto, že se překladiště v ulici Březinova vystěhuje, protože to v okolí zapáchá a takováto činnost by se neměla provádět takřka v centru města. Při tvorbě ÚP v roce 2014, jsme ale nevyčlenili místo, kam by se překladiště přestěhovalo a záměr přestěhování tak usnul. Teď již probíhá sedmý návrh na změnu ÚP, tak si myslím, že nějaký pozemek by se na tuto činnost vyčlenit dal. Myslím, že to lidem v okolí dlužíme.

Poděkování

V roce 2010 nastoupil nový tajemník Městského úřadu, Tomáš Mařík. Strávili jsme spolu čtyři roky, a i když ne vždy jsme se ve všem shodli, jednání s ním byla vždy věcná a bez negativních emocí. Nyní Tomáš z funkce odchází. Tomáši díky.

 

Karla Egidová, zastupitelka (ODS)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena