Co se mi líbí a co nelíbí

29. 8. 2021

 

Co se mi líbí

Rozšíření Senior Taxi o jedno vozidlo a možnost využít Taxi i na cestu do zdravotnického zařízení do Prahy.

Rychlá a cílená pomoc oblasti na Moravě, která byla zasažená tornádem.

 

Co se mi nelíbí

Bohužel toho je mnohem víc, než toho, co se mi líbí. Marně čekám na odstranění plevele z chodníků. Máme sice chodníky, na kterých si nezlámete nohu, ale po některých se nedá chodit, protože jsou zarostlé plevelem. Park Václava Havla v Kozinově ulici je spíš pro ostudu toho jména. Lebeda je tak vysoká, že by se v ní ztratilo nejen malé dítě. Možná, že než bude uveřejněn můj příspěvek, někdo lebedu poseká. To ale nic nemění na tom, jak dlouho se nic nedělo. A teď k parkování. Ano, proběhlo jakési setkání zastupitelů, kde byli seznámeni s plánem Města, ale nic podrobného se nedozvěděli. Nic o retardérech a zónách na tomto setkání nepadlo. Zastupitelům byla nabídnuta možnost zúčastnit se jednání o parkování, ale není pravda, že tu možnost měli všichni, jak tvrdí pan starosta. Přímo na podnět pana starosty nebyl do jednání nominován náš zástupce Marian Svetlík. Prý má jiné názory a je demagog (cituji Pavla Matošku z posledního jednání Zastupitelstva). Necitlivost, s jakou se postupuje při značení stání v jednotlivých ulicích, je do očí bijící. Parkovacích míst určitě nepřibude, ale ubude a vytlačí auta do ostatních ulic, sousedících se zónou. A problém parkování u nádraží to vůbec nevyřeší. Navíc rozděluje obyvatele Ŕíčan na dvě kategorie. Ti, co jsou v zóně, a ty, co jsou mimo zóny. Zasloužíme si toto rozdělení?

Najde se někdo?

Oslovily mě dámy seniorky, že jim chybí akce a výlety pořádané pro seniory. Dříve tyto akce pořádala paní Irena Moudrá a hodně seniorů se jich zúčastňovalo. Vím, že poslední rok nebyl zrovna příznivý pro pořádání akcí, a to jakýchkoliv. Teď se ale situace lepší, senioři jsou většinou očkovaní a setkávání a výlety jim chybí. Pokud bude paní Irena Moudrá pokračovat, nebo se najde někdo jiný, dejte prosím avízo do Kurýru, který je pro seniory zdrojem zpráv. Děkuji mnohokrát.

Karla Egidová,

zastupitelka (ODS)

 

Lebedy v chodnících nás také mrzí. Od jara kolegové z OTS vyzkoušeli snad všechny náhražky za zakázaný RoundUp (zákaz platí od roku 2019 příkazem starosty města z důvodu škodlivosti dané látky). Bohužel žádná dobře nefunguje a tráva v dlažbě rostla dál. Proto byla na podnět radního Petra Auředníka během prázdnin operativně najata skupina pracovníků, kteří plevele začali odstraňovat mechanicky. Na příští rok již budeme, věřím, připraveni stoprocentně.

Ohledně parkování – samozřejmě že všichni zastupitelé byli informováni o parametrech zaváděného systému včetně rozdělení na zóny nebo cenách. Pokud to nikdo ze zastupitelů ODS neměl čas od 1. října 2020 přečíst, není již naše chyba. Na projektu pracovala skupina odborníků a zaměstnanců města. Žádný systém není na začátku perfektní a počítá se s tím, že město vše dotáhne v detailu ve spolupráci s občany v jednotlivých lokalitách.

David Michalička, starosta (Klidné město)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena