Co také řeší krajský zastupitel?

27. 11. 2015

Mimo špičkování se s panem starostou (jako třeba na posledním zastupitelstvu) řeší i problémy které se dotýkají přímo našeho města. Jako třeba s Rooseveltkou,nebo čistírnou odpadnich vod.

Co je s tou Rooseveltkou?!

Trochu naivně jsem si myslel, že rozhodnutím VRR ROP Střední Čechy o zařazení opravy Rooseveltovy ulice mezi financované projekty má aktivita směrem k její opravě končí. Od té doby jsem byl krajským odborem dopravy nesčetněkrát vtažen do její realizace a stejně jako občané města jsem i já zaskočen tím, že už po nové silnici ještě nejezdíme.

Proč to tak dlouho trvá? Ano, tyto a podobné otázky si kladou mnozí z nás. V době kdy tyto řádky čtete, se snad její rekonstrukce blíží ke konci. Pravda je taková, že problém byl především v projektantovi. Píšu byl, protože ten byl nakonec v realizačním týmu nahrazen. Společně se skutečností, že se jednalo o rekonstrukci, a tak docházelo k úpravám na základě objevených skutečností i logickým požadavkům zástupců města tyto záležitosti dovyřešit se rekonstrukce trochu protáhla.

A tolik diskutované kostky? Zmizely aspoň v úseku od kruhového objezdu po Voděradskou – možná by to šlo ještě v části k přemostění potoka, ale pod hradem už asi ne – jedná se historické centrum a projektant to tak neprojektoval…

Proč děláte tu jímku?!

S krajským odborem životního prostředí jsem v kontaktu také. A to nejen když se jedná o odbahnění rybníků, ale i když jsem tázán, proč děláme jímku a nenapojíme školu, nebo jiný objekt na kanalizaci, když jsme zavázáni obecně platnými dokumenty k likvidaci odpadních vod na čistírně, na kterou navíc dostáváme dotaci? (Územní plán, Plán oblasti povodí, atd.) Špatně se mi na to reaguje, protože v našich předešlých koaličních dohodách i jednáních rozšíření ČOV bylo. Změně přístupu a použití nekapacity ČOV Klidným městem na regulaci výstavby sice můžu rozumět, ale nemůžu s ní takto souhlasit.

Vznikají nám tu pak takové nesmysly, které naše (životní) prostředí zatěžují mnohem více. Požadavek vybudování jímky u Magic Hill na Fialce znamená mj. vyvážení jednoho fekálního vozu denně, který svou přítomností zamoří okolí nejen zplodinami, ale i hlukem. Tato jímka má být vybudována v těsném sousedství páteřní stoky kanalizace. Chudáci obyvatelé této oblasti budou otravováni nejen zvýšenou dopravou, ale i hlukem a smradem. Takto se přeci v 21. století problémy řešit nemají!

Tak takové a další radosti mimo dopravy, akcí z ROPu a jiných dotací mj, řeší Váš krajský zastupitel :o)

Miloslav Šmolík, krajský a říčanský zastupitel

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena