Další čtyři roky dělení Říčan?

30. 10. 2022

Úvodem bych rád znovu i touto cestou poděkoval všem, kdo dali důvěru mně i mým kolegům na kandidátce SPOLU. Je to velký závazek a budeme se nadále snažit, aby naše názory byly slyšet a byly vedeny kroky ku prospěchu našeho města i Vás občanů.

Je po volbách a změna se zřejmě nekoná, a to je škoda. Je co zlepšovat, ale to bez řádné, odborné a slušné komunikace jde těžko. Je dobré táhnout za jeden provaz, diskutovat, respektovat se a dělat vše pro zdravý rozvoj města by mělo být společným cílem. Město se také neobejde bez dobré spolupráce s krajem i státem, jak bylo ve volbách podsouváno. Nežijeme ve vzduchoprázdnu a je potřeba věci vnímat v souvislostech. To se týká především dopravy, ale i ostatních oblastí.

Mrzí mne, že navzdory proklamacím představitelů Klidného města o férové kampani zaznívaly během ní především od nich mnohé falešné tóny, lži a nepravdy. Ale jak říkal jeden můj kolega mým synům na společné dovolené – „v životě nic není fér“. A v politice to platí dvojnásob. Bohužel i té naší komunální, které se věnujeme většinově ve volném čase na úkor rodiny, koníčků a vlastně i práce.

Nejvíce mne však mrzí rozdělování lidí, se kterým jsme nesouhlasili, už když jsme byli v koalici s KM, a nesouhlasíme s ním ani dnes. Proto mým přáním je, aby se diskuse vedly ve prospěch města a s cílem lidi a zájmy spojovat.

Jsou před námi další čtyři roky dělení a polarizace Říčan? Rád bych věřil, že ne, a udělám vše pro to, aby tomu tak nebylo.

Miloslav Šmolík, krajský a říčanský zastupitel (SPOLU/ODS)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena