Další hotové náměty vás Říčaňáků

26. 8. 2022

Hřiště Lanové mosty, lávka přes potok za zimním stadionem a skatepark

Stavební sezona vrcholí a město dokončilo nebo dokončuje celou řadu investičních akcí. Mezi ně patří i projekty, které navrhli sami Říčaňáci. V polovině prázdnin proběhlo otevření nového hřiště Lanové mosty. Hřiště je umístěné vedle prvku loď na břehu Mlýnského rybníku, pod zříceninou hradu a podél vede cyklostezka Do Prahy na kole (ulice Podhrázská). Námět do Překvapte Říčany 2021 přihlásil pan Valenta. Nápad to byl syna Václava, který se zapojil i do kampaně a pro svůj sen o lanovém hřišti získal mnoho kamarádů. Měl tedy možnost si hřiště společně s nimi užít jako první.

Jeho námět v loňském roce bojoval o realizaci na druhém místě spolu s mostkem pro pěší a cyklisty za hokejovou halou. Celkový počet bodů měly oba projekty shodný. Proto i tento námět město právě dokončilo. Přidalo k tomu ještě opravenou cestu v přírodním mlatovém provedení, která propojuje ulici V Chobotě s cyklostezkou. Mostek má kovovou konstrukci se zábradlím a dřevěný povrch. Cesta přes Říčanský potok by tak měla být bezpečnější než po původních kovových traverzách.

Po četných komplikacích se realizuje i první etapa industriálního parku pro náctileté. Návrh pana Vávry zvítězil hned v prvním hlasování v participativním rozpočtu v roce 2017. V první etapě vznikne skate park. Postupně by měl přibýt i pumptrack. Skate park je umístěn podél nové stezky pro pěší a cyklisty, která vede od nádraží ke komerční zóně. V tomto místě je nádherný pohled na město. Areál je dostupný jak od nádraží, tak od Černokostelecké ulice od obchodu Tesco. Dostanete se sem i z Vysoké a od centra města blízkým novým podchodem pod tratí. Sestava překážek určená pro skateboarding, bmx kola, in- -line brusle a koloběžky bude rozmístěna na betonové ploše o rozměrech 30m × 12 m. Na rozmanitých překážkách si přijdou na své jak začátečníci, tak pokročilí. K dispozici bude zde minirampa s wallridem a nájezdovou vlnou, rádius na patýrku s lomenou bednou a railem, kombinovaná Grind-bedna, Street-rail, bankový funbox s bednou a railem, bank s vloženým rádiuskem.

Kateřina Lauerová, koordinátorka participace

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena