Dan Trantina Čokoládový Ježíš - Výstava v Galerii Kotelna

31. 3. 2014

Autor o výstavě:

„Název mé nadcházející výstavy v Galerii Kotelna je inspirován stejnojmenným songem Toma Waitse. Nedalo mi abych se nepodíval o čem to T.W. vlastně zpívá. K mému překvapení opravdu o čokoládové figurce Ježíše, který je ke koupi krásně zabalený v celofánu či staniolu podobně jako náš svatý Mikuláš. A o sladkém světě a touze většiny z nás mít ho ještě sladší je připravovaná výstava. To všechno v barvách více i méně zářivých. Těším se na setkání s Vámi“.

 

Dan Trantina

*1965 v Přerově, vystudoval pražskou Akademii výtvarných umění, kam jej do ateliéru monumentální malby přijal profesor Jiří Načeradský.

Spolupracoval s řadou českých galerií, ale také se zahraničními partnery. Hned jeho první realizace (obří loutky pro divadlo ve Vídni a Sant Lambrechtu) si získaly velký ohlas. V zahraničí Trantina strávil velkou část své dosavadní kariéry. Působil v chorvatském Zagrebu, v letech 2006 a 2007 se etabloval na losangeleské umělecké scéně, kde se stal součástí známé umělecké organizace BOX Eight. V roce 2009 přesídlil do Mnichova, kde se stal členem umělecké kolonie na Domagk strasse. Nyní tvoří opět v Praze.

 

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena