Dance EB

30. 5. 2021

Poohlédnutí za půlročm onlinem

Už jsme ani nedoufali, ale ano! Od začátku května trénujeme opět venku a společně. Je to skvělé a my si to moc užíváme, každý trénink bereme s houževnatostí a vděčností. Testujeme, tančíme, sportujeme. Co se ale dělo posledních sedm měsíců?

11 týmů trénovalo přes Zoom se stálým rozvrhem, děti měly v týdnu pevně stanovené lekce a tréninkový řád. Tanečníci museli na online trénink přijít v týmovém oblečení, učesaní, připraveni s úkoly včetně tanečních potřeb. Byli hodnoceni, dostávali zpětnou vazbu, zpestřili jsme jim tréninky výzvami, soutěžemi, odměnami.

 

Kvalita hodin a trenéři? Lekce vedli naši stálí lektoři. Abychom tanečníky nenudili stereotypem, každé tři týdny jsme si zvali trenéry z jiných týmů. Tanečníci si tedy vyzkoušeli i styly, na které by jinak běžně do hodiny nešli. Spolupracujeme s Fuego Říčany, TVT Motion Mnichovice, TS D.A.R. Praha, Lukáš Blažek (divadlo Broadway Praha) Šárka Hesová- TŠ Hes Praha, ze zahraničí učí Dora Solařová (Amsterdam Dance Center) a jiní. 

 

Kolik online lekcí máme za sebou? Počty jsou zaznamenány pro představu od 10. října do 28. dubna.

Přes 155 plnohodnotných tanečních lekcí / 28 týdnů / 7 měsíců. Plus pravidelně zasílané i předtočené hodiny pro určité lekce s tanečníky - 44 předtočených tréninkových videí.

Taktéž jsme se účastnili online tanečních soutěží a přivezli zlato a stříbro! V současné době se připravujeme na další dvě online taneční soutěže. 

 

Co se nám během lockdownu podařilo? Udržet ve studiu naprostou většinu tanečníků, udržet 90% úspěšnou docházku a dokonce nabrat nové členy. Otevřít nový taneční kurz- mažoretky s hůlkou. V onlinové době jsme dokázali nabídnout novinku a motivovat. Lekce baton (mažoretky s hůlkou) vyučuje vicemistryně Evropy a několikanásobná mistryně ČR, nová lektorka DANCE EB od sezony 2020 Dominika Částková. V této chvíli máme dva týmy baton a to kadetky (20 dětí) a juniorky/seniorky (15 tanečnic). Chcete to zkusit? Tak nám rychle napište. Stepařským týmům jsme na podzim pořídili nové stepovací desky. Každý tanečník obdržel svou vlastní stepovací desku a mohl trénovat kdekoli doma.

 

A jaké jsou zpětné reakce? Mnohé další naleznete na našem webu www.danceeb.cz včetně celé sekce s fotkami.

 

Sledujte nás na sociálních sítích, kde vše uvidíte na vlastní oči.

Přijímáme nové tanečníky, po celý červen úvodní lekce pro zájemce zdarma, napište nám.

Za DANCE EB

Tereza Fridrichová Broukalová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena