Dance EB

26. 10. 2021

Po Covid pauze stále na vrcholu - přivážíme medaile z MČR 2021

Na mistrovství ČR (v pompon tanec s třásní a baton tanec s hůlkou) jsme po dvousezonní pauze nemohli chybět. Obavy, zda obstojíme po tak velké pauze nebyly malé. Třeba i proto, že obsazení choreografií se měnilo, holky již nespadaly do stejných věkových kategorií, narychlo se učily sestavy úplně jiné tanečnice. Šibeniční termíny tréninků tomu vůbec nepřidaly. Do přípravy jsme se dostali pořádně až v září, protože se holky střídaly v karanténách, nějaké ty nemoci, přepracování choreografií atd. Ale vzdát to, i když nám osud hází klacky pod nohy? To nejsme my. Dne 26. září jsme hrdě vstali v 5:00 ráno a směr Hradec Králové. Obavy se vytratily s prvním krokem na soutěžní plochu, slavnostním nástupem, když zněla státní hymna nebo když burácel náš úžasný fanclub, nejedné z nás ukápla slza. Dočkali jsme se. Trenérky podporovaly své svěřence slovy: „Dneska si to užij, tak dlouho jsi čekala, jsi úžasná už teď, že jsi to nevzdala.“ Tato slova tanečnice nesmírně nabudila, posuďte sami:
 · I. vicemistryně ČR trio junior profi pom Anička, Lili a Áďa

· I. vicemistryně ČR Amálka pom děti

· I. vicemistryně ČR Justýnka pom kadetky hobby

· I. vicemistryně ČR duo pom Kája a Áďa junior hobby

· II. vicemistryně ČR Alička pom děti

· 4. místo duo pom kadetky hobby Zuzka, Leontýnka

· 4. místo duo baton senior Eliška a Áďa

· 9. místo solo junior hobby Pája

· 11. místo solo profi junior pom Anička

                Nádherná reprezentace studia DANCE EB, děkujeme trenérkám Terce (pom) a Domče (baton), děkujeme tanečnicím, pro nás jste jedničky i bez medaile. Taktéž dík jde rodičům a fanclubu, bez kterého bychom na MČR ani nemohli být.
Letos se mistrovství Evropy a světa bohužel díky Covidu nekoná, kdyby tomu tak bylo, medailová ocenění v profi kategorii by měla postup. V tanečních stylech a asociaci, kde soutěžíme, není jednoduché vystoupit na mistrovství Evropy či světa na rozdíl od jiných týmů, které s mezinárodní účastí počítají již od začátku sezony. U nás si musíte postupy tvrdě odmakat a odtančit a postup víte až v květnu. Pouze tři nejlepší z každé kategorie mohou z MČR na Evropu, pouze tři nejlepší z Evropy na svět. I kdybychom měli finance a dopravu na účast, není nám to nic platné. Proto je tak prestižní vyjet pod naší taneční asociací do zahraničí. Ale nebojte, my věříme! Letos už tak blízko… jen ten Covid. Budeme motivovat naše tanečníky, aby vše klaplo a vyjeli jsme poměřit síly se zahraničními týmy. Teď už jen doufat v dobré epidemické situace po Evropě a jedeeem! 

ZA DANCE EB

Tereza Fridrichová Broukalová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena