Děkuji, gratuluji a tleskám

25. 8. 2023

Červenec a srpen jsou měsíce prázdnin a dovolených. Říká se tomu okurková sezóna. Pro říčanskou veřejnost to letos, alespoň pro červenec, neplatí.

Dne 18. 7. 2023 zavítal do Říčan na Sociální odbor ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka, aby slavnostně zahájil projekt nových Výdejen potravinové pomoci, kterou spouští Česká federace potravinových bank ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Jedná se o výjimečný projekt, kdy se do stávající sítě patnácti potravinových bank po celé zemi inkorporuje nová společná síť 150 výdejních míst. Tyto výdejny budou periodicky poskytovat potravinovou pomoc v místech, která byla složitě dostupná. A i v oblasti ORP Říčany je dost lidí, kteří určitě rádi tuto službu využijí. Ať to jsou samoživitelky, nebo senioři, kterým nemůže pomoci rodina. Náš sociální odbor spolupracuje dlouhodobě s mnoha organizacemi, které se zabývají sociální pomocí, a za to patří velký dík vedoucí odboru Blance Spolkové a jejímu dívčímu týmu. Jsou to děvčata, která mají velice rozvinuté sociální cítění, bez ohledu na to, jedná-li se o děti, nebo dospělé. Za to velké díky!

 

Asi všichni jsme sledovali letošní tenisový Wimbledon. Drželi jsme palce všem našim reprezentantům a ve finále pak všechny čtyři palečky Markétě Vondroušové ve dvouhře a Báře Strýcové ve čtyřhře. Medailová umístění pro Česko ale získali také juniorští reprezentanti. A mezi wimbledonské vítěze juniorky se zapsala i dvě děvčata, která mají domovské kurty v Říčanech ve Štefánikově ulici. Děvčata Alena Kováčková a Laura Samsonová vyhrála juniorskou čtyřhru. Je to pro ně velké povzbuzení do dalších tréninků. A nesmíme zapomenout, že velký podíl na jejich úspěchu mají rodiče a trenéři.

Gratuluji a tleskám!

 

Karla Egidová, zastupitelka SPOLU – ODS

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena