Dementia

1. 6. 2020

ME NADĚJI

Zdá se, že epidemie, která v poslední době řídí náš život, se v naší zemi nevymkla kontrole. To je dobrá zpráva. Vypadá to, že život se pomalu a s opatrností může navracet do navyklých rytmů. I to je dobrá zpráva. Organizace Dementia musela v březnu pozastavit pravidelná setkávání rodinných pečujících, kteří se starají o blízké, trpící demencí. Nyní nám svítá naděje, že nedojde-li k nepříznivému vývoji a vláda nebude nucena vyhlásit nová restriktivní opatření, v brzké době setkání obnovíme.

Omezení vyvolaná pandemií nás však přinutila hledat i další způsoby podpory. Všem příznivcům a zájemcům proto s radostí oznamujeme, že jsme zavedli nový druh služby, živý chat s odborníky. Naleznete jej na adrese https://dementia.cz/chat/. Jde o poradenský nástroj, který se bezpochyby osvědčí a umožní nám oslovit ještě širší okruh rodinných pečujících. Budete se moci poradit se sociálními pracovníky, s psychologem, neurologem, rodinným pečujícím, s právníkem, duchovním i s dalšími odborníky. Na naše poradce se mohou obrátit jak neformální pečující, tak i všichni ostatní, kdo se zajímají o problematiku demence a domácí péče.

Nabízíme podporu domácím pečujícím, kteří by rádi získali informace, či si v nějaké situaci nevědí rady. V této náročné situaci jsme vám připraveni pomoci, jak jen bude v našich silách. Pokud potřebujete nějaké konkrétní informace, radu, nebo si třeba jen popovídat, jsme tu pro vás na telefonu či e-mailu. Nabízíme vám i možnost prohlédnout si na našich stránkách blog, v němž paní Markéta popisuje své vlastní zkušenosti. Naleznete jej na adrese: http://dementia.cz/blog/

Společně se dá vše zvládnout snadněji.

Těší se na vás Petra Petříková, koordinátorka

neformální péče, telefon: 724 076 964,

e-mail: ricany@dementia.cz

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena