Dementia

6. 7. 2020

Začínáme znovu

Každá přestávka, i vynucená, je příležitost k zamyšlení. O co jsme vlastně usilovali, jakými cestami jsme šli, čeho jsme dosáhli? Dalo se něco udělat jinak? Pro ty, kdo doma pečují o rodinné příslušníky, trpící demencí, jsou přestávky vzácným luxusem. Někdy je zažijí až po letech vyčerpávající práce, například ve chvíli, kdy blízký člověk, o nějž se starali, musí na čas do nemocnice – anebo když se tam octnou oni sami. I taková nevítaná událost pak může poskytnout chvíli k oddechu a k novému nastavení priorit.

Zjistili jsme, že se to týká i naší organizace. Přestávku, vyvolanou pandemií, jsme využili k rozšíření služeb a přípravě na jejich otevření v nových okresech. Rovněž nás přiměla hledat další způsoby podpory. Všem příznivcům a zájemcům proto s radostí oznamujeme, že jsme zavedli nový druh služby, živý chat s odborníky. Naleznete jej na adrese https://dementia.cz/chat/. Jde o poradenský nástroj, který vám umožní řešit problémy přímo z domova. Můžete se poradit se sociálními pracovníky, s psychologem, neurologem, rodinným pečujícím, s právníkem, duchovním i s dalšími odborníky. Na naše poradce se mohou obrátit jak neformální pečující, tak i všichni ostatní, kdo se zajímají o problematiku demence a domácí péče. Nabízíme vám i možnost prohlédnout si na našich stránkách blog, v němž paní Markéta popisuje své vlastní zkušenosti. Naleznete jej na adrese: http://dementia.cz/blog/

Všechny zájemce srdečně zveme na obnovené setkání pečujících, které v Říčanech pořádá organizace Dementia I. O. V., z. ú. Scházíme se každé čtvrté úterý v měsíci, nyní tedy 28. července a 25. srpna v 18.00 hodin, v Domově pod Kavčí skálou na adrese: Marie Pujmanové 2045/2.

Společně se dá vše zvládnout snadněji.

 

Těší se na vás Petra Petříková, koordinátorka

neformální péče, telefon: 724 076 964,

e-mail: ricany@dementia.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena