Den zdraví 2022

27. 8. 2022

Po úspěšném premiérovém ročníku připravuje Nemocnice AGEL Říčany i v letošním roce preventivní akci pro širokou veřejnost Den zdraví 2022.

Během Dne zdraví 2022 budou k dispozici ke konzultacím a základnímu vyšetření odborníci jako nutriční terapeutka, ergoterapeutka, zdravotní sestry a také lékař interního lékařství. Při vstupu u hlavního stanu nemocnice obdrží každý svou Kartičku zdraví, na kterou si může nechat zapsat svůj naměřený tlak, hodnotu cukru v krvi nebo svalovou hmotu a tuk v těle. Dále bude možné nahlédnout do sanitního vozu. Nebude chybět ani ukázka resuscitace, nácvik první pomoci, rady, jak na drobná řezná poranění nebo ukázka obvazové techniky. Návštěvníci se také naučí správnou techniku dezinfikování rukou a bude je čekat ochutnávka zdravých a nutričně vyvážených potravin.

„Udržení si zdraví nemusí být pro každého z nás jednoduché, a proto se na akci pracovníci nemocnice zaměří právě na podporu a tipy pro vytvoření správných návyků pro zdravý životní styl,“ doplňuje ředitel Nemocnice AGEL Říčany Roman Prymula.

Den zdraví nabídne i doprovodný program pod heslem “Celá rodina si hraje pro zdraví”. Například návštěvníky svou hudbou okouzlí 2. základní škola Bezručova Říčany. Nebudou chybět párové soutěže o ceny, kytarové vystoupení i tvořivé workshopy. Během odpoledne bude také možné si zahrát šachy se šachistou a ředitelem říčanské nemocnice v jedné osobě.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena