Denní stacionář OLGA

26. 8. 2016

Stacionář Olga Říčany a odlehčovací pobyty

První červencový termín odlehčovací služby ve Stacionáři Olga v Říčanech byl úspěšný, svůj účel pomoci rodinám s péčí o jejich blízké splnil nad očekávání.

Rodiny využily vzniklý prostor k nejrůznějším účelům např.: dovolené na zotavenou, pobytu v lázních, rekonstrukci bytu, regenerace sil, aby s novou, nabyvší energií mohly pokračovat v další péči o své rodiče a osoby blízké.

Naši službu absolvovaly čtyři klientky, sešly se samé ženy a svůj čas trávily s příjemným kolektivem milých a ochotných pečovatelek a brigádníků, kteří se v péči střídali a každý z nich zanechal výrazný dojem v srdcích i hlavách našich obyvatelek. Společně pak fungovali jako spolupracující a výkonný tým.

Aktivizační činnosti probíhaly za spolupráce externích pracovníků p. Pivoňkové a p. Kubínové, jednalo se o zdravotní a tělesná cvičení pro seniory a o vzdělávací, výchovné a sociálně terapeutické činnosti.

A tak se s Miluškou Pivoňkovou protahovaly tělesné schránky za pomoci tónů relaxační hudby, cvičilo se na židlích s cvičebními pomůckami (overbaly, masážními ježky, gumou), stimulovaly se reflexní body (drbátka) a posilovaly svalové skupiny. A když už nastala příjemná únava, přišla na řadu „Kratochvilná dopoledne“ a zábavně naučná odpoledne s Evou Kubínovou, která pomocí mozkového joggingu procvičila paměť účastnic a za použití reminiscenční terapie vyvolala jejich příjemné vzpomínky.

Zveme Vás, přijďte se podívat a objednejte si pobyt v dalších termínech:

19. 9. – 2. 10., 24. 10. – 6. 11., 28. 11. – 11. 12. 2016

Informace ráda a ochotně poskytne Pavla Romanová, vedoucí denního stacionáře.

Kontakt.: 733 340 028, 323 604 244-6

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena