Děti na prvním místě!

27. 6. 2014

V posledním půlroce se pořádně rozčeřila voda kolem naší nové školy, resp. jejího vedení. Situace dospěla tak daleko, že nyní vznikají dopisy, petice za zachování, či odvolání stávajícího vedení - argumenty mají obě strany..

Vím, že jako radní neseme svoji kůži na trh a nestojí před námi lehké rozhodnutí. Jako podklad nám slouží výběrové řízení z řad odborníků a informace, které si získáváme, nebo nás někdy samy dohánějí…. Jedno rozhodnutí jsem však udělal již dříve, a to, když jsem navzdory okolnostem zapsal svého prvňáčka do naší nové školy.

Obdivuji odvahu mladého nezkušeného člověka, který šel do neznámého a odvedl velký kus práce. Je třeba se posunout dál, stabilizovat pedagogický sbor a pracovat na jeho zlepšení. Ředitel musí být přirozenou autoritou a škola musí umět společně se svými učiteli připravit děti na život. Musí mít dobré učitele, kteří děti strhnou svým osobním příkladem a zapálí je pro poznávání a učení se novým věcem.

Jako člověk, který má k pedagogickému oboru velmi blízko, se budu rozhodovat s plnou odpovědností, ale nechci a nemůžu ignorovat názory odborníků i když s nimi nakonec nemusím souhlasit.

V době, kdy Kurýr čtete je již rozhodnutí za námi, a já věřím, že dobře bude především pro naše děti a že všichni budou mít klid na práci, aby mohli ukázat, že si důvěru lidí, kteří je vybrali, zaslouží.

Miloslav Šmolík,

radní a krajský zastupitel

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena