Děti slavnostně otevřely nové školní učebny v Sokolské

30. 9. 2016

Noví žáčci prvních tříd ze ZŠ Bezručova nastoupili 1. září do nových učeben v Sokolské ulici.

V pondělí 5. září si své nové školní zázemí za doprovodu vedení města a dalších osob podílejících se na rekonstrukci celé budovy samy symbolicky otevřely.

Děti ze školní družiny se ujaly slavnostního otevření. Pomohla jim k tomu mašle tvořená ze tří stuh oranžové, zelené a modré barvy - tedy barev třech nových tříd i školních šaten.

 

Nová školní třída, která slouží pro výuku v anglickém jazyce. Ve zbylých dvou učebnách jsou běžné první třídy. Na nové učebny přispělo Ministerstvo financí částkou 5,7 milionu korun.

 

Zadní část tříd se po vyučování promění ve školní družinu, kde mají děti mnoho knížek a hraček. Za pár dní se tady děti už báječně zabydlely.

 

Ve školní jídelně a výdejně ve druhém podlaží připravuje školní obědy firma Scholarest.

 

 

Suterén budovy je nově využitý pro archiv Městského úřadu. Celkem rekonstrukce celé budovy včetně zateplení a nových oken a střechy stála necelých 15 milionů korun. Dotace z evropských fondů, SFŽP a MF ČR pokryla téměř 60 % nákladů.

 

Projekt byl spolufinancován Evropskou unií - Fondem soudržnosti a Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životního prostředí.

   

 

Adéla Ambrožová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena