Dětské hřiště Radošovice

29. 5. 2015

Ještě kousek hřiště, aneb pomozte dětem!

Děti z radošovického sídliště a okolí si nemají kde hrát. V době, kdy všude vyrůstají dětská hřiště jako houby po dešti, děti z nového sídliště v Radošovicích takové štěstí společně si pohrát, nemají.

Nejbližší hřiště je vzdáleno půl hodiny chůze. Dojet na některé říčanské hřiště autem je jistě řešení. Ostatní děti ale mají smůlu, mohou si hrát jenom na asfaltu. Všechny ulice na sídlišti jsou vyasfaltované, v okolí sídliště jsou pouze pole, oplocené parcely a další asfaltové komunikace.  

Nezastavěný kus parcely v majetku města o rozloze necelých 400 m2 přitom dovoluje podle ÚP zde dětské hřiště vybudovat. Po několika individuálních dotazech v průběhu let, které zůstaly bez řešení, občané sídliště v loňském roce podali petici za bezpečné místo na hraní pro děti. Zastupitelstvo města Říčany tuto petici projednalo a na svém zasedání 3. 12. 2014 realizaci hřiště schválilo. Podle zápisu z jednání PM 133/14 a usnesení č. 14-1-006 město poskytne uvedený pozemek, uvolní na hřiště 50% finančních prostředků a stavbu zrealizuje. Podle odhadu bude hřiště stát 128 000,- Kč.

Občané se tedy musí podílet na zrodu hřiště finančně druhou polovinou neboli 64 000 korunami. V rámci sbírky jsou příspěvky shromažďovány jako dary na účtu města Říčany prostřednictvím darovacích smluv. Zatím se podařilo vybrat polovinu potřebné částky.

Realizaci hřiště si vzaly za své jak paní Ing. arch. Alice Štěpánková, která má na starosti jeho výstavbu, tak i paní Eva Kramářová zodpovědná za darovací smlouvy, obě z Oddělení investic Městského úřadu.

Děti se už na hřiště těší. Můžete tak u pozemku zaslechnout čtyřletou holčičku jak doslova říká: „Paní tady nesmí pejskové kakat. Tady bude dětské hřiště!“

Můžete-li, pomozte dovybrat dětem potřebnou výši peněz a dokončit sbírku co nejdříve. Stačí si přečíst více o projektu na webu hristeujezera.webnode.cz a zavolat paní Kramářové na telefon 323 618 119.

                                                                                                                     Jitka Šeborová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena