Dětský den na Lázeňské louce 

4. 7. 2022

Den dětí jsme letos oslavili již 28. května na Lázeňské louce v Říčanech. Bezmála 500 dětí se zapojilo do plnění úkolů, které v duchu sloganu „Ladovské hrátky o století zpátky“ připravili pohádkoví šaškové z Pěnkavova dvora. Za splněné úkoly si děti mohly vybrat hračku, dostaly také pamětní list Ladova kraje a nechyběla ani malá sladkost. 
Kromě plnění úkolů se mohly děti zdarma povozit na koních, zhlédnout pohádkovou show Skřítkové z kouzelného lesa. O nádherná vystoupení plná zpěvu, tance a hudby se postaraly Ladův národopisný soubor z Hrusic, TŠ Twist Říčany, Studio Dance EB a taneční klub Fuego Říčany. 
K závěru akce byly vyhlášeny výsledky soutěže Zelené cesty do školy, kterou za podpory starosty města pořádá 
Muzeum Říčany, Cesta integrace a Ekocentrum Říčany. Poděkování za krásný den plný zážitků patří také Městské policii Říčany, jejíž úžasný program potěšil nejenom děti. U stanoviště říčanských skautů se zkoušely další dovednosti a Cesta integrace připravila slalomovou dráhu pro koloběžky. Děkujeme panu Frydrychovi za výborné koláčky pro naše tanečníky, všem zúčastněným za krásnou atmosféru a rodičům , kteří ten den měli na výběr z mnoha okolních akcí, že si vybrali právě náš Dětský den na Lázeňské louce. 


FOTO HANKA ŠPAČKOVÁ 
 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena