Do práce na kole!

31. 3. 2017

Pravidelnost týmů a výkonnost jednotlivců, to jsou dvě kategorie, ve kterých se bude v Říčanech soutěžit od 1. do 31. května 2017.

Celonárodního soutěžního klání v projektu „Do práce na kole“ se Říčany účastní potřetí. Další tři desítky měst ČR jsou zapojeny v sedmém ročníku organizovaném sdružením Auto*Mat.

Pravidelnost týmů je tou hlavní soutěží. Jde o to, aby celý tým sestavený minimálně ze dvou a maximálně pěti členů jezdil/běhal/chodil do práce v průběhu května co nejčastěji. Pro zařazení do slosování o věcné ceny musíte absolvovat alespoň 66 % cest do práce a z práce. Druhou kategorií je výkonnost jednotlivců. Něco pro místní borce, kteří si rádi dávají do těla a denně našlapou/uběhnou/ujdou hodně kilometrů.

Smyslem však není pouze zdolávání rekordů, jde spíše o motivaci jednotlivců i kolektivů pro pravidelnou bezmotorovou dopravu do práce a do škol. Akce si klade za cíl zapojit aktivně zaměstnavatele a města k vytvoření lepších podmínek pro ty, kteří využívají alternativní dopravu. Je to cesta, jak společně přispět k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějším, bezpečnějším a zdravějším ulicím. Vedení města Říčany podporuje aktivity právě tímto směrem. „Intenzivně se připravuje projekt cyklostezky Mnichovice - Kolovraty v rámci projektu Do Prahy na kole. Realizuje se projekt boxů na kola, koloběžky a skateboardy před školy. V rondelu na nádraží provozuje městské infocentrum půjčovnu koloběžek. Pro zaměstnance úřad nabízí pro rychlejší spojení mezi budovami úřadu na Masarykově a Komenského náměstí k využití čtyři elektrokola,“ jmenuje některé z aktivit města projektový manažer a radní David Michalička.

Podtitulem letošního ročníku je „Do práce na kole jezdí i profíci“. Tvářemi, které toto motto naplňují téměř každodenně, jsou profesor Pavel Pafko, profesorka Helena Illnerová a velvyslanec Nizozemska v Česku Ed Hoeks.

http://www.dopracenakole.cz/wp-content/uploads/a-IMG_6182-1024x683.jpg?x12376

Pan Ed Hoeks v roli cykloambasadora Říčany projel na kole vloni a rok před ním to byl velvyslanec ambasády Dánska.

 

Registrací do 30. dubna získávají účastníci tričko, na které v rámci akce čerpají výhody u partnerů.  Kompletní informace o projektu a registrace na webu www.dopracenakole.cz.

Udělejte něco pro sebe, nechte auto doma – pomůžete tak i městu!

Pořadatel akce společnost Auto*Mat  přináší inspiraci z evropských metropolí, aktivizuje lidi k pozitivní proměně ulic a veřejného prostoru.

Lokálními partnery projektu jsou Cyklosport Říčany, Restaurace Jureček, Muzeum Říčany, Bistro a potraviny Na Růžku, Volnočasové centrum Na Fialce, MAKS.

dpnk-logo2

cyklosport_říčany_logo

Aktuální logo JUREČEK (plovárna)

muzeum-logo

na-ruzku-logo

 

 

 

Kateřina Lauerová,

tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena