Do práce na kole 2024

4. 5. 2024

Do práce na kole je celostátní výzva k cestování z práce a do práce na vlastní pohon od 1. do 31. května, tj. na kole, koloběžce, pěšky či poklusem. Cílem výzvy není podávat sportovní výkony, ale zjistit, že pravidelný aktivní pohyb má nečekaně mnoho výhod: dobrá nálada, žádné kolony, lepší fyzička, „pokec“ s dalšími chodci či cyklisty po cestě, úspora peněz a dobití energie.

A Říčany jsou už 14. rokem účastníky této výzvy. Loni se zapojilo 120 soutěžících ve 42 týmech. Letos… Uvidíme. Poznáte nás podle týmového trika.

Na prvním místě je pravidelnost. Abyste docílili 100% pravidelnosti, měli byste si zapsat každý pracovní den cesty (alespoň 1,5 km). V rámci výzvy lze zapisovat jakoukoliv cestu do práce či z práce, ze školy, z nákupu, kterou účastník uskuteční na udržitelném dopravním prostředku (kolo, koloběžka, skate, …), případně pěšky či během. Povolena jsou i elektrokola. Zapisovat si lze cesty, které byste jinak bývali mohli vykonat v autě. Prosíme, nezapisujte si cesty, které jsou čistě výletnické, sportovní.

Maximální počet tras, které lze započítat za jeden den, jsou dvě. Pokud jste realizovali více cest, můžete je sloučit do jedné cesty tam a do druhé zpět. V případě práce z domova (home office) lze místo cesty do/z práce zapsat také zdravotní procházku/vyjížďku či jinou bezmotorovou cestu (na nákup atp.).

Zelené kilometry je kategorie pro okresní přeborníky, co si rádi dávají do těla a denně našlapají (uběhnou, ujdou) opravdu hodně kilometrů. Další kategorií je cyklozaměstnavatel nebo cykloměsto roku. Více na www.dopracenakole.cz.

Naši partneři jdou do toho s námi! Velmi děkujeme všem! Na plakátku najdete partnery, u kterých si můžete dát něco dobrého nebo se kulturně či sportovně nabažit. Stačí mít na sobě triko z akce a nějaká limonáda nebo káva je na účet podniku. Jmenovitě díky: U Labutě, Na Fialce, Next bike, Okýnko, Pekařství Frydrych, Hospůdka na Marvánku, Cyklo Sněžka, Mnichovická krčma, Muzeum Říčany, restaurace Šibeniční vrch, Zóna Svobody či Gusto café, MAKS.

Ceny pro soutěžící ať výherce v pravidelnosti, či do tomboly věnuje formou poukázky: vegetariánská restaurace Dhaba Beas Říčany, Okýnko a Fialka, pekařství Frydrych, Infinit hotel Sen, Tep Factor, MAKS a samozřejmě město Říčany, které akci nejenom finančně, ale i morálně podporuje. Těšte se na stylové odměny pro všechny účastníky večírku. Večírek pro účastníky plánujeme ve čtvrtek 13. června v Industry parku u Tesca od 18 hodin.

Moc děkujeme!

Za organizační tým Říčan Markéta a Zdeněk

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena