Do práce na kole i v roce 2023!

1. 5. 2023

Do práce na kole je celostátní výzva, která se koná celý květen a  má za cíl motivovat lidi, aby se do práce dostali jízdou na kole, koloběžce, pěšky či poklusem. Říčany se jí účastní už třináctým rokem. Loni se zapojilo 141 soutěžících ve 47 týmech. Letos? Ještě uvidíme. Poznáte nás podle týmového trika. Cílem výzvy není podávat sportovní výkony, ale zjistit, že pravidelný aktivní pohyb má nečekaně mnoho výhod. Většinu z vás to tak chytne, že nakonec začne jezdit/chodit po celý rok.

Na prvním místě je pravidelnost. Abyste docílili 100% pravidelnosti, měli byste si zapsat každý pracovní den cesty (alespoň 1,5 km), v případě home office si lze zapsat zdravotní vycházku. Je to na vaší odpovědnosti a nikdo vás kontrolovat nebude. Zelené kilometry je kategorie pro okresní přeborníky, co si rádi dávají do těla a denně našlapají (uběhnou, ujdou) opravdu hodně kilometrů. Další kategorií je cyklozaměstnavatel nebo cykloměsto roku. Více na www.dopracenakole.cz.

Naši partneři jdou do toho s námi! Na plakátku najdete podniky, ve kterých si můžete dát něco dobrého nebo se kulturně či sportovně nabažit. Stačí mít na sobě triko z akce a nějaká limča nebo káva je na účet podniku. Jmenovitě děkujeme: U Labutě, Na Fialce, Next bike, Okýnko, Pekařství Fridrich, Říčanský longál, Hospůdka na Marvánku, Cyklo Sněžka, Mnichovická krčma, Muzeum Říčany, restaurace Šibeniční vrch, Zóna Svobody či Gusto café. Velmi děkujeme všem! 

Ceny pro soutěžící ať výherce v pravidelnosti či do tomboly věnuje formou poukázky: restaurace Longál, vegetariánská restaurace Dhaba Beas Říčany, Okýnko a Fialka, pekařství Fridrich a samozřejmě město Říčany, který akci nejenom finančně, ale i morálně podporuje. Těšte se na stylové odměny pro všechny účastníky. Večírek pro všechny zúčastněné plánujeme ve čtvrtek 8. června v Kouzelné zahradě Teršípova domu od 18 hodin. 

Za organizační tým Říčan Markéta a Zdeněk

Přílohy:

DPNK_tabulka.pdf (3350 kB)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena