Do Říčan zavítá Český rozhlas s akcí Jaro v regionu!

2. 4. 2014

Přestože letošní počasí mohlo vyvolat dojem, že jaro začalo už loni na podzim, to pravé Jaro v regionu pro nás nastane až v dubnu. A tradičně ho mohou přivítat všichni posluchači Českého rozhlasu a tentokrát i občané Říčan prostřednictvím mobilního vysílacího studia, které se objeví druhý dubnový týden od 7. do 11. dubna na Masarykově náměstí v Říčanech. Program živého vysílání nabídne rozhovory s mnoha říčanskými osobnostmi. 

Návštěvníci rozhlasové "vysílací budky" mohou na místě nejen nahlédnout do zákulisí rozhlasového vysílání stanice Český rozhlas Region, ale také se potkat se všemi moderátory, známými osobnostmi a dokonce se zapojit do živého vysílání. To bude probíhat po celý týden a posluchačům u rozhlasových přijímačů tak zprostředkujeme neopakovatelnou atmosféru, která okolo naší budky bude panovat.

Kromě Říčan má vysílací studio namířeno i do Brandýsa nad Labem. "V obou městech do našeho studia pozveme více než třicet místních hostů, návštěvníci si mohou zblízka vychutnat živé vysílání pořadů Tandem Jana Rosáka, Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou nebo potkat naše milé kolegy Naďu Konvalinkovou, Eduarda Hrubeše a další," vypočítává jeden z moderátorů programu v mobilním studiu Patrik Rozehnal.

"Jsem moc ráda, že při přípravě akce jsme našli mezi obyvateli Říčan tolik zajímavých osobností, které budou mít šanci se do tohoto zajímavého projektu aktivně zapojit. Jsem přesvědčena, že by musela být mobilní buňka na náměstí nejméně 14 dní, aby bylo možné všechny ve vysílání představit!" říká místostarostka Říčan Hana Špačková /Klidné město/.

Nedílnou součástí této akce je také bohatý doprovodný program pro všechny generace posluchačů. Ti nejmladší ocení skákací hrad nebo nafukovací balonky, na ty odrostlejší budou čekat odborné lékařské poradny, projížďky na vozítku segway nebo taneční vystoupení.

Co nám o samotné akci prozradila jedna z organizátorek Tereza Čistotová? „Jaro v regionu je srdcová záležitost celého týmu Českého rozhlasu Region. Vždy, když zima odchází a nastávají prosluněné dny, těšíme se na akci, kterou pro Středočechy plánujeme již po několikáté. Jaro v regionu je ojedinělý projekt, kdy se chceme přiblížit obyvatelům měst, nabídnout jim zajímavý program, pobavit je a více je poznat. Chceme pomocí této akce navázat kontakt s těmi, kteří o nás doposud neslyšeli, a říci jim – kdo jsme či jaké zajímavé pořady nabízíme.“

V druhém dubnovém týdnu se celý tým rozhodl navštívit město Říčany a tento netradiční zážitek nabídnout právě obyvatelům tohoto města. „Doufám, že si každý návštěvník najde v programu, to co ho bude zajímat. Zajímavostí na této akci je fakt, že nechceme do měst přivážet hosty, kteří nemají s Říčanskem nic společného. Chceme obyvatelům poukázat na to, jaké šikovné a nadané lidi mají kolem sebe. Pozvali jsme spoustu umělců, zpěváků, tanečníků a sportovců právě z města Říčany a blízkého okolí,“ dodává Tereza Čistotová.

Kompletní program Jara v regionu můžete najít na stránkách Českého rozhlasu Region www.cesky-rozhlas-region.cz nebo ve vysílání na frekvenci 100,7 FM.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena