Do sportovní haly se opět vrátí kluby. S koncem prázdnin bude ukončeno i očkování

4. 7. 2021

 

Říčanská radnice se s Nemocnicí AGEL Říčany a. s., dohodla na ukončení provozu očkovacího centra ve sportovní hale. Očkování by mělo ještě probíhat celé prázdniny do konce srpna. Od září by již měla sportovní hala plnit svůj účel, tedy poskytovat zázemí pro sportovní kluby. Očkování by se mělo přesunout do areálu říčanské nemocnice.

„Jsme velice rádi, že se nám ve spolupráci s nemocnicí podařilo poskytnout občanům Říčan a širokého okolí kvalitní servis pro zájemce o očkování. Věříme, že jsme tak výrazně přispěli ke zlepšení nepříznivé epidemické situace,“ pochvaluje si spolupráci se soukromým zdravotnickým zařízením starosta města David Michalička (Klidné město).

Do této chvíle bylo v říčanském očkovacím centru celkem naočkováno 34 239 osob a z toho 13 945 osob má očkování ukončené.

Ředitel nemocnice profesor Roman Prymula k celé záležitosti dodává: „Již čtyři měsíce slouží sportovní hala k očkování obyvatel a vzhledem k pozitivním ohlasům se pracovníci očkovacího centra zhostili svého úkolu velmi dobře. Celý proces očkování je plynulý, bez tvoření front, průměrný počet obsloužených osob je 600 denně. Protože jsou epidemická data příznivá a jsme nyní v ČR v klesajícím setrvalém trendu, je potřeba navrátit halu co nejdříve k jejímu původnímu účelu.“

„Rád bych také poděkoval sportovním klubům za pochopení, protože jejich aktivity v hale nebylo možné po dobu provozu centra umožnit. Vzaly to však sportovně. Hráči FK Říčany šli příkladem a zapojili se do výzvy Pomáháme zdravotníkům. Předali tak několikrát dobrovolníkům z centra nápoje a ovoce,“ komentuje pozitivní přístup fotbalistů starosta města David Michalička.

Kateřina Lauerová,
tisková zpráva města

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena