DOJO ŘÍČANY

27. 6. 2014

Zdravé tělo, čisté srdce, jasná mysl.

 

Po  prázdninách budeme mít k dispozici nádhernou tělocvičnu v OLIVOVNĚ, a to ve všech našich obvyklých časech. Proto také změníme název DOJO NA CESTĚ, na DOJO ŘÍČANY .


Jak kde říkají místům kde se cvičí a co to znamená:

DOJO - místo cesty - AIKIDO - japonské bojové umění

ÁŠRAM - pojď a usiluj - JÓGA - Indie - JEDNOTA těla, mysli a srdce  
WU-KUAN - místo školy - TCHAJ ŤI - č ínské bojové umění


TĚLOCVIČNA - tento u nás nejčastěji používaný výraz je pro naše účely nedostatečný. Již v tomto samotném slově se zobrazuje to, jak jsme si zvykli vnímat náš život. Oddělujeme tělocvičnu, místo, kde cvičíme tělo, od školy, místa kde se učíme znalostem a rozvíjíme tam především náš intelekt a od kostela, kde se rozvíjí především pociťování prostřednictvím intuice, tedy naše city a srdce. Proto tedy radši používáme pro označení místa kde cvičíme všechny tyto aspekty lidské bytosti, původní označení DOJO.

 

 

     V září začínáme v našem DOJO ŘÍČANY již desátý rok usilování o rozvoj člověka na všech jeho úrovních. Jako každý rok i v tomto školním roce, budete mít možnost u nás cvičit AIKIDO, TCHAJ ŤI a JÓGU, a to tentokrát v nádherné tělocvičně  v Olivovně.
     Aikido cvičíme již tradičně i s dětmi. Máme za sebou dvě sezony cvičení pro děti předškolního věku "PÍĎATA". O cvičení byl velký zájem, a tak bude v tomto školním roce tato možnost rozšířena na úterý, čtvrtek, nebo pátek vždy od 16:00 do 17:00h. Do tohoto kurzu se mohou zařadit i prvňáčkové. Děti od druhé třídy mohou chodit již mezi školáky - pondělí, středa od 16:00 do 17:20, nebo úterý, čtvrtek od 17:30 do 18:50h. Bližší informace o všech dalších cvičeních (i pro dospělé) najdete na www.aikidoricany.cz nebo na tel.č. 603 841 852.

Šťastné a úspěšné letní dny.
Miroslav Skala

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena