Domov Pod Kavčí Skálou

2. 4. 2022

Hlášení z Domova Pod Kavčí Skálou

Hurá, už jsme zdraví, karantény skončily a díky uvolněným opatřením se život v Domově pomalu vrací do kolejí z doby „před covidem“.

Jsme stále obezřetní, ale už si můžeme vychutnat společné aktivity, výlety, grilování i tvůrčí práce, jako je třeba keramická dílna. Byli jsme dokonce i na výletě za branami Domova; a to až v botanické zahradě na výstavě orchidejí ze šesti světadílů ve skleníku Fata Morgana.

Stejně tak jede v plném proudu i naše mezigenerační spolupráce s říčanskou mateřskou školkou Čtyřlístek, se třídou Zajíčků, která konečně zase dostává podobný nádech jako v době před pandemií. Zase může být osobnější a bezprostřední. Věřte, že i během pandemie naše společné aktivity držely náladu na obou stranách nad vodou, ale byla to pořádná výzva - zvládnout to, pokračovat společně, ale přitom každý na své straně (bez přímého osobního kontaktu). Jestli vás zajímá, jak taková spolupráce vypadala a čím vším našim seniorů dělali Zajíčci radost, podívejte se na video, které tuto spolupráci za celý předchozí rok krásně shrnuje. Odkaz na video načtete prostřednictvím QR kódu níže. „Naši“ Zajíčci se s ním přihlásili i do soutěže Srdce s láskou darované, kterou pořádá redakce časopisu Age pod záštitou PSP ČR a MPSV. Letos se účastní již po čtvrté. My bychom rádi dětem a jejim učitelkám za všechno, co pro naše seniory a jejich motivaci dělají, ze srdce poděkovali. Radost, kterou nám pokaždé přinesou, je nedocenitelná. Přejeme jim i vám hodně radosti, dobré nálady a pevného zdraví; a hodně sluníčka, které dává jarním dnům nadějeplný a pozitivní nádech.

Obyvatelé a zaměstnanci Domova Pod Kavčí Skálou

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena