Domov Pod Kavčí Skálou

2. 10. 2022

Nejcennější momenty při naší práci jsou ty, které vedou k lepšímu poznání našich klientů a jejich přání. Ty momenty, kdy jsme schopni pochopit jejich osobnosti, životní cestu a prožívání. Při rozhovoru s nimi se občas necháváme odnést do jejich vzpomínek. Vzpomínají rádi. Někdy na fotografi ích ukazují, jak se oblékali, co nosili do školy, jak to bylo vybavené doma v kuchyni, jak vypadaly doklady či kde trávili dovolenou. A v těchto chvílích je na nich patrné, že je pohled na staré věci i fotografi e hladí po duši a vrací je do doby, kdy byli plní životní síly.

A tak jsme dostali nápad.

Užitečný určitě nejen pro naše klienty, ale bezesporu i pro mladší generace. Ty starší pohladíme po duši a umožníme jim lépe zavzpomínat. Těm mladším přineseme poznání života jejich rodičů či prarodičů tak, že si na něj budou moci „sáhnout“.

Uspořádali jsme interní sbírku a sehnali mnoho předmětů, které tvořily každodennost našim prarodičům. A z těchto pokladů jsme na tento měsíc zorganizovali výstavu s názvem VZPOMÍNKY NA TENKRÁT. Rádi bychom touto cestou pozvali naše říčanské sousedy, aby si přišli podívat. Rádi budeme s veřejností sdílet mozaiku života tak, jak se žilo před padesáti a více lety

Přijďte se k nám podívat, v hlavní hale a přilehlých prostorách na vás budou od 7. října do 7. listopadu čekat vzpomínky našich obyvatel a jejich zhmotnění. Budete se moci podívat, jaké měli tenkrát doklady, co si nosili do školy, jak vypadal výuční list, jak vypadaly tehdejší časopisy, v čem trávili letní dovolenou, jaké rukavičky nosili do tanečních, v čem vařili a pekli atd. Naše VZPOMÍNKY NA TENKRÁT se na vás budou moc těšit

A jestli si na nás uděláte čas 7. října v 10 hodin, tak vás srdečně rádi přivítáme na slavnostním zahájení této výstavy. Výstava s názvem VZPOMÍNKY NA TENKRÁT se na vás bude t ěšit v Domově Pod Kavčí Skálou.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena